Stichting WerXaam

Wie zijn we?

Stichting werXaam is gelegen in een biologisch agrarisch gebied, even buiten Lelystad. We bieden een aangepaste werkplek aan mensen met een afstand totde arbeidsmarkt. Veel werkzaamheden vinden plaats in de buitenlucht, maar we hebben ook een schuur waar met slecht weer verschillende werxaamheden verricht kunnen worden.

kijk ook op onze website: www.werxaam.info


Het werk

De medewerkers helpen ons met de opzet en onderhoud van de appelboomgaard. We hebben de appels geoogst. Deze appels hebben we verwerkt tot Cider. Deze Cider wordt verhandelt als Blos Appelcider  Verder doen we onderhoudswerkzaamheden in tuinen. In het najaar gaan we weer beginnen met bosonderhoud. We zagen er bomen tussen uit. Deze bomen verwerken we tot openhaardhout.


Nieuwe ontwikkelingen

We zijn nu ruim 7 jaar aan de Jupiterweg bezig,en alles begint nu vorm te krijgen. In 2010 hebben we het tweede perceel appelbomen geplant. In oktober zal de eerste oogst van betekenis zijn. Het bosplantsoen geplant in 2009 begint nu redelijk te groeien. Het gras is nu een goede grasmat. Er moet nu regelmatig gemaaid worden. Bij slechte weersomstandigheden gebruiken we de schuur om o.a tuinstoelen van steigerhout te maken. We hebben nu ook voldoende open haardhout voor de verkoop. En sinds juni 2014 hebben we ook Cider en appelsap in de verkoop.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.