Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Yovel - Torpstra

Wie zijn we?

Zorgboerderij Yovel is een kleinschalige zorgboerderij gelegen in de mooie Mastenbroeker polder aan de rand van de stad Zwolle.De zorgboerderij onderscheidt zich doordat er geen actieve agrarische bedrijvigheid plaatsvindt, echter het ademt wel de sfeer van de boerderij. Een mooie plek van rust met prachtig uitzicht over de landerijen.

Yovel betekent jubeljaar wat staat voor een nieuw begin met nieuwe kansen en mogelijkheden. Wij hopen van harte dat onze gasten dit zullen ervaren tijdens hun verblijf op de boerderij.

Twee families/zussen runnen elk een eigen zorgdeel op de boerderij (Yovel -van Leeuwen en Yovel - Torpstra). Samen met hun gezinnen wonen ze er ook.

Marijke van Leeuwen heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van verstandelijk beperkten in woonvoorzieningen en heeft een kinderopvang gerund voor kinderen met een vorm van autisme. Zij co÷rdineert samen met haar man de zorg voor 24 uurs opvang/verblijf voor volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Tevens bieden zij de mogelijkheid voor dagbesteding zo is er een moestuin en zijn er dieren op de boerderij.

Riet Torpstra heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van volwassenen met een psychiatrische/psychosociale achtergrond. Zij co÷rdineert samen met haar man Sijtze de zorg voor logeeropvang/tijdelijk verblijf voor mensen mer deze beperking.

Tevens bieden zij ambulante ondersteuning in de thuissituatie of elders.


Het werk

Wij houden rekening met de beperkingen van onze gasten, maar gaan ook samen kijken naar de mogelijkheden en wensen die er zijn.

Binnen een gestructureerde omgeving zijn er concreet op dit moment de volgende mogelijkheden:

allerlei klussen in en om de boerderij, dieren verzorgen, moestuin verzorgen en onderhouden, tuinieren, jam maken, helpen bij het verzorgen van de warme maaltijd, bakken, creatieve bezigheden.

Daarnaast wandelen, fietsen, bootje varen etc.

Voor wie?

-Volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme die een plek zoeken om te wonen en daarbij ondersteuning hebben.

-Volwassenen met een indicatie voor dagbesteding.

-Volwassenen met een psychiatrische/psychosociale beperking die, ter voorkoming van een crisis, of ter ontlasting van de mantelzorgers er even tussenuit moeten.


En verder ....

Kleinschaligheid biedt de mogelijkheid om vraag gestuurde zorg te leveren binnen de mogelijkheden die er zijn met veel persoonlijke aandacht in een huiselijke, veilige sfeer. Samen met de zorgvrager (en indien mogelijk de naastbetrokkenen) proberen we te komen tot een op maat gesneden pakket waarbij de zorgbehoefte leidend is.

De woongroep is in het achterste deel van de boerderij. Hier kunnen maximaal 5 bewoners wonen met een verstandelijke beperking.

Bij de logeeropvang volwassen (tijdelijk verblijf) is een aparte locatie voor maximaal drie personen. Deze plek is bedoeld voor mensen die, om wat voor reden dan ook, er even tussenuit moeten. Bijvoorbeeld ter voorkoming van crisis, behoefte aan een time out, ontlasting van mantelzorgers en overbruggingszorg.

Jaar van Opening:

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.