Zarah's Hoeve, centrum voor Mens en Paard

Een nieuw paard erbij!

Omdat er twee paarden al aardig op leeftijd zijn, is er een jong paard bij gekomen. Ze heet Faylyn en is 6 jaar. Ze komt uit Ierland, maar ze begrijpt de Nederlandse taal al best goed. En paardentaal is overal hetzelfde, he!  

Over een tijdje gaan we haar laten wennen aan het rijden met kinderen, nu krijgt ze nog even tijd om ons te leren kennen.

3 juli 2017

open dag op de nieuwe locatie

Op zondag 11 september houden we een open dag voor iedereen die wil zien hoe we onze nieuwe plek aan het inrichten zijn. U bent welkom van 10.00- 17.00 uur. We doen dit samen met onze buren Zorgboerderij de Ruige Velden, U bent die dag daar ook van harte welkom.

Verder is de ezel-hoefsmid aanwezig om te laten zien hoe dat gaat bij de ezeltjes. Er is een programma voor de kinderen en een rondleiding bij de biggetjes van de buren.

En misschien wel wat verrassende andere activiteiten.

We hopen u te zien!

23 augustus 2016

verhuizing

De verhuizing is achter de rug! Ons nieuwe bezoek-adres is Ruigevelden 19 4664 RG in Lepelstraat. Post mag naar Ruigevelden 17 b, zelfde postcode.

Voor foto's; zie facebook pagina van zarahs Hoeve.

5 juli 2016

activiteiten voor kinderen

Er komen steeds meer kinderen op de boerderij om te genieten van het werk dat er gedaan kan worden. Ze helpen mee met de dierverzorging, stallen mesten, hokken timmeren, met hooibalen sjouwen. Maar er wordt ook gespeeld; verstoppertje in de hooiberg, klimmen in de klimboom, lekker voetballen.

Het zijn kinderen met een verschillende achtergrond, soms hebben ze een PGB, soms Zorg in Natura. Iedereen is in principe welkom. Ook particulieren

Veel jongeren van het speciaal onderwijs lopen stage op de boerderij.

Kortom, het is lekker druk op de buietenschoolse tijden!

www.zarahshoeve.web-log.nl

Veel kinderen leren op Zarah's Hoeve ook om met paarden om te gaan en te rijden zonder zadel. Het gaat om de ontspanning en het contact maken met het dier.

Zie ook: www.zarahshoeve.nl
1 oktober 2015

facebook

Jaja, we gaan mee met de tijd; er is een facebook pagina van Zarah's Hoeve; bezoek deze voor de laatste nieuwtjes en 'like' het.

1 oktober 2015

Nieuwe paarden

Sinds juni wonen Buck en Yenna bij ons. We zijn er erg blij mee. Zij krijgen eerst een opleiding en gaan dan wat werk overnemen van Ivy en Estrella. (Die blijven hoor, maar worden een dagj ouder) Buck is een Tinker van 13 jaar oud en lekker stoer, maar ook lief. Hij loopt heel lekker. Yenna is 7 jaar en moet waarschijnlijk nog wat langer wennen. Zij is een kriuising Welscob + Tinker en wat kleiner.Zie ook: www.zarahshoeve.nl
10 juni 2015

varkentjes

Nog niet zo lang geleden zijn er 4 kleine varkentjes bij ons komen wonen. Ze zijn schattige en scharrelen lekker rond of kruipen weg in de enorme hoop stro in hun stalletje om warm te blijven! Ze knorren niet, maar maken kleine 'woef' geluidjes, heel bijzonder. Ze heten Puk, Bob, Billie en Zoe.2 maart 2015

Website wordt herzien

We zitten nu al 6 1/2 jaar op de nieuwe plek. Doordat we beter bereikbaar zijn is de spontane aanloop groter geworden. De coaching met paarden loopt heel goed, zowel voor volwassenen als voor kinderen (autisme, pdd-nos, adhd)

De nieuwe moestuin brengt heerlijke groenten op en er is veel belangstelling voor de onbespoten groenten en kruiden. Dagelijks hebben we klanten die verse groenten komen halen voor het eten.

En Zarah zelf... heeft de eerste kinderen en volwassenen op haar rug gehad.

 

Zie ook de www.zarahshoeve.nl

Zie ook: www.zarahshoeve.nl
1 december 2014

AWBZ en kwaliteitskeurmerk

Sinds 1 januari voldoen we aan het kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen en zijn we AWBZ erkend. We kunnen dus ook Zorg In Natura leveren. In maart 2013 hebben we de eerste audit gehad, die is geslaagd, en dus hebben we een tulpje als erkenning achter onze naam gekregen.

Over ons jaarverslag van 2013 hebben we een mooi compliment gekregen, dus dat is zeker ook goed gekeurd.1 december 2014

Ezeltjes!

In mei 2013 zijn er 5 ezeltjes bij ons komen wonen !

Albert, Norah, Colette, Romeo en Julia. Ze komen van de Ezelopvang in Baarle Nassau.

Ze zijn zeer bijzonder, ezels zijn heel anders dan paarden. We genieten van het wandelen met ze.

Soms doen we samen spelletjes. Heb je ook zin om met ze te wandelen? Bel ons voor een afspraak. Ezelwandeling zijn zeer bijzonder, je wandelt echt met een maatje. Het is heel anders dan met een hond of een paard wandelen.1 december 2014