Zorg- en recreatieboerderij De Bult

2017

Het jaarverslag van 2017 is klaar. We zijn volop bezig nieuwe mensen aan te nemen. We hebben een stabiel jaar gedraaid wat medewerkersteam betreft. We hebben zin in 2018!

1 maart 2018

2016 jubileumjaar

Dit jaar zijn er verschillende jubileums te vieren. Vijf jaren zijn de zorgunits nu in gebruik. De zorgboerderij bestaat 10 jaar volgens het concept van HarriŽt. Het is 20 jaar geleden dat het gezin mee heeft gedaan aan tv programma Voor Elkaar met Bas Westerweel. De ouders van HarriŽt zijn 50 jaar geleden getrouwd en wonen 50 jaar op de boerderij. De boerderij zelf bestaat 100 jaar.

27 januari 2016

vriendentuinen Achterhoek

Sinds maart 2015 doet de Bult mee in het project vriendentuinen Achterhoek waaraan zorgboeren meedoen (nu 11 zorgboeren) die groente, fruit, aardappelen en eieren produceren voor de voedselbanken in de Achterhoek. Vol enthousiasme hebben we ons op dit project gestort en op 14 augustus 2015 is de eerste oogst van 100 kg bieten in het voedselpakket van de 200 Doetinchemse gezinnen gegaan. Er volgen nog vele kilo's bieten...

18 augustus 2015

NLDOET

Elk jaar doen we mee met NLDOET. Dit jaar doen twee wethouders mee op 21 maart.

21 maart 2015

Stichting Vrienden van de Bult

Sinds augustus 2010 heeft Zorg- en recreatieboerderij de Bult hulp van de Stichting Vrienden van de Bult, met een zeer gevarieerd bestuur uit verschillende geledingen van de doelgroepen, waar we zeer blij mee zijn.

Via deze Stichting proberen we activiteiten te ontwikkelen waar we anders het geld niet voor hebben.

 

Elk jaar in maart biedt Zorg- en recreatieboerderij de Bult activiteiten aan voor groepen die willen klussen in het kader van NLDOET.

 

In januari 2011 kregen we te horen dat we één van de vier gekozen zorgboerderijen zijn die van de GD geld krijgen voor een project. In ons geval wordt dat het behalen van het zoönosenkeurmerk en aanpassingen die daarvoor nodig zijn. Voor 2012 is het keurmerk in januari ook weer gehaald.

 

Momenteel zijn we druk bezig met het invullen van versie 4.1. om daarmee in augustus de audit aan te vragen en het kwaliteitkeurmerk te krijgen.

15 augustus 2012

CoŲperatiefonds Rabobank

Rabobank Graafschap Noord stelt stichtingen en verenigingen in de gelegenheid een project in te dienen waarmee uit het coöperatiefonds een bijdrage wordt gedaan.

De leden van Graafschap Noord hebben tussen 15 juni tot aan 1 augustus kunnen stemmen. Het project dat door Stichting vrienden van de Bult is aangevraagd wordt gehonereerd!! We hebben 300 stemmen gekregen en zijn daarmee voor de gemeente Bronckhorst als hoogste geëindigd. In de totale klassering hebben we een derde plaats gehaald, na projecten voor een zwembad en een bibliotheek. Dit is een geweldig resultaat, waarvoor dank aan alle stemmers.

 

Het komende jaar gaan we het geld dat ons is toegekend (10.000 euro!) besteden voor de aanschaf van gecertificeerde speeltoestellen.

15 augustus 2012