Zorgboerderij Bie de Breul

Wie zijn we?

Op onze zorgboerderij worden verschillende activiteiten aangeboden en heeft men oog voor de persoonlijke wensen van onze deelnemers.

De zorgboerderij is gevestigd in Berkelaar, een pittoresk gehucht in de Gemeente Echt-Susteren. De voormalige boerderij heeft een authentieke uitstraling, maar is volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Binnen deze zorgboerderij zijn alle mogelijke facetten aanwezig voor een optimale daginvulling.

De tuin en erf rondom de boerderij zijn geheel omgevormd voor praktisch gebruik voor de doelgroep. Naast de verschillende fruitbomen en struiken is er een moestuin voor het oogsten van groenten voor eigen kookactiviteiten. Eigen fruit kan in de keuken verwerkt worden tot o.a. jam, chutney of sap.


Het werk

Boerderijactiviteiten:

Op de boerderij zijn verschillende dieren, die elke dag verzorging nodig hebben. Er zijn geitjes, schapen, kippen, konijnen, cavia's en poezen. De stallen kunnen schoongemaakt worden, dieren gevoed, water geven, eieren rapen, en natuurlijk het aaien en knuffelen van de dieren.

Tuinwerkzaamheden:

In de tuin kan natuurlijk geschoffeld, geharkt, geveegd, gesnoeid, opgebonden en geoogst worden. De heggen kunnen geknipt, de borders verzorgd, de bloemen geplukt, het gras gemaaid, de kantjes geknipt, het fruit geplukt.

Kortom, voor ieder wat wils

Huishoudelijke activiteiten:

De recreatieruimte van de zorgboerderij is volledig ingericht voor alle voorkomende activiteiten.

In de open keuken wordt samen een gezonde warme maaltijd gemaakt. Na het samen nuttigen van de maaltijd wordt er opgeruimd, de afwas gedaan en afgedroogd. Daarnaast kan er rustig gerecreŽerd worden. Er staat een televisie, een geluidsinstallatie en heel veel boeken. Of gewoon lekker het krantje lezen.

Creatieve activiteiten:

Elke deelnemer kan hier zijn persoonlijke creatieve kwaliteiten laten zien. Zo is er de mogelijkheid om te schilderen (zowel binnen als buiten), hout bewerken, schuren en verven, mooie creaties maken met (droog)bloemen, bloemboeketten zelf plukken, wenskaarten maken, breien / haken.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.