Stichting Zorgboerderij BoerenBlij

Wie zijn we?

Welkom bij Zorgboerderij BoerenBlij,

Zorgboerderij BoerenBlij verzorgt, in samenwerking met Thuiszorg Zuidwest Friesland, kleinschalige dagbesteding voor ouderen die in geestelijke en/of sociale onbalans verkeren. Een vorm van opvang voor ouderen die door fysieke of geestelijke beperkingen niet meer full-time kunnen deelnemen aan de dagelijkse bezigheden in en om huis en behoefte hebben aan een dag met meer inhoud. Op een prachtige locatie in een huiselijke sfeer van maandag tot en met vrijdag genieten van de geuren en kleuren van het platteland.

Wanneer u bij ons wilt komen kijken kan dat natuurlijk altijd. Het is handig om dan van te voren even te bellen. We hebben dan de koffie klaar en kunnen u van alles vertellen over dagbesteding op BoerenBlij.

U kunt contact opnemen met Cassy van den Bosch.


Wat wij doen . . .

Onze bezigheden . . .
In alle rust bezig zijn met het voeren van de dieren. Dieren buiten zetten en/of binnenhalen. Stallen netjes houden, erf aanvegen, eitjes rapen, pony’s borstelen of geitjes kammen, konijnen, poezen, honden aaien. Zij vinden het allemaal leuk en dat heeft een fantastische weerslag op de mens.

Naast de levende have is er een boomgaard, een tuinkas met werktafels op stahoogte en een moestuin. De oogst wordt omgezet in appel- en hazelnotentaarten, stoofperen en appelmoes en bijv. pruimenjam. Tussen de middag gebruiken we indien mogelijk groente en fruit van eigen teelt voor de lunch. We maken met elkaar de maaltijd klaar, luisteren naar muziek, halen herinneringen op, doen een spelletje, lezen de krant of maken een wandeling buiten. Verder zijn er, zowel binnen als buiten, heerlijke ruimtes waar u kunt zitten, rusten en genieten.

Bezig zijn met en voor elkaar geeft een goede vermoeidheid met als gevolg een heerlijke nachtrust dat weer zorgt voor een zeer prettige dag enz. enz.

Belangrijk is dat u het naar uw zin heeft.

En verder . . .
Voor mensen die een leven lang op en rond het platteland hebben doorgebracht is de overgang naar een zorginstelling enorm groot. Zij ervaren de overgang niet alleen als een groot verlies van hun zelfstandigheid, maar vervreemden van wat hun vroeger zo bekend en dierbaar was, het buitenleven. Juist voor deze doelgroep is het van groot belang zorg te ontvangen in een omgeving die sterke overeenkomsten heeft met hun vroegere, vertrouwde leefomgeving. Een manier van leven in hun levensfase die hen niet verplicht dagelijks in nette kleding te moeten zitten, maar waar je net als voorheen regelmatig naar buiten kunt lopen en de natuur en de seizoenen kunt ruiken,volgen, voelen, ervaren.
 

Wij bieden plaats aan:

  • Ouderen met geheugenproblematiek;
    Veelal oudere mensen met een psychogeriatrisch ziektebeeld (dementie).
  • Oudere mensen met niet aangeboren (hersen)letsel;
    Mensen die door een ongeval of ziekte (hersen)letsel hebben opgelopen waardoor zij beperkingen ondervinden bij het functioneren in de maatschappij.
  • Ouderen;
    Oudere mensen die in een sociaal isolement verkeren.
  • Ouderen met een lichamelijke beperking

  

Komt u gerust langs voor een kopje koffie. Wel graag van te voren even bellen. Wij hebben dan de koffie klaar en geven u graag een rondleiding over het erf en vertellen u alles over over dagbesteding op BoerenBlij.

U kunt contact opnemen met Cassy van den Bosch.


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.