Zorgboerderij Breukelaar

Wie zijn we?

Wie zijn we

Onze zorgboerderij gelegen aan de krommestraat  ligt in het buitengebied van Westendorp. Westendorp is een klein dorp dat ligt in de Oude-IJsselstreek, een van de gemeentes in de Achterhoek. De familie Breukelaar(voorouders van de huidige eigenaren) heeft in 1909 de boerderij gebouwd en er is nog veel van de oude stijl te zien binnen en buiten. Via een eigen weg is de boerderij te bereiken, hierover komt alleen bestemmingsverkeer waardoor spelen overzichtelijk en veilig blijft. 

We zijn een familiebedrijf en zetten ons met het hele gezin in voor de begeleiding en klusjes op de boerderij. Ieder van ons heeft zijn eigen inbreng en opleiding. In 2009 zijn we gestart met het bieden van dagbesteding aan volwassenen en kinderen met een beperking. We vinden het erg belangrijk dat iedereen zich thuis voelt op de boerderij en zichzelf kan zijn.

 

Voor wie is onze zorgboerderij bedoeld?

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen bij ons terecht. Ook mensen met gedragsgerelateerde beperking zijn welkom, denk hierbij aan ADHD, een beperking op het gebied van het autistisch spectrum en/of kinderen van speciaal onderwijs. kinderen, jeugd en volwassenen zijn welkom bij ons!

Op dinsdag t/m vrijdag zijn er een aantal (jong) volwassenen te vinden op de boerderij om verschillende klussen en activiteiten uit te voeren. Op vrijdagmiddag, zaterdag en in schoolvakanties zijn we ook geopend voor jeugd. 

Soms lopen de verschillende doelgroepen door elkaar, dit geeft een fijne sfeer en iedereen kan elkaar helpen.

We zullen bij de kennismaking kijken en beoordelen welke begeleiding de deelnemer nodig heeft en vertellen wat wij kunnen bieden. Op deze manier zullen we een plan opstellen zodat onze deelnemers de juiste begeleiding en zorg krijgen.

Ons doel

Wij zijn er voor iedereen die graag op een zorgboerderij wil werken en ontspanning zoekt. 

Er is professionele begeleiding en als iemand nieuw is op onze zorgboerderij zullen we samen uw wensen bespreken in een kennismakingsgesprek. We vinden het erg belangrijk om ieder persoon individueel te begeleiden en de ondersteuning te bieden die men nodig heeft. Zorgboerderij Breukelaar biedt deelnemers een plek waar ze zich prettig en veilig voelen. Wat wij belangrijk vinden zijn de mogelijkheden en ontwikkeling van onze deelnemers. 

Hulpmiddelen 

De hulpmiddelen waarmee wij onder meer mee werken zijn:
Een kleurenklok, picto's en een picto bord, beloningsborden, etc.
Tevens maken wij samen met iedere deelnemer een persoonlijk begeleidingsplan.


Het werk

De werkzaamheden

Er moeten natuurlijk allerlei verschillende klusjes gedaan worden op een zorgboerderij zoals stallen uitmesten, aanvegen en de dieren voeren. Ook is er altijd tijd voor ontspanning in de vorm van knutselen, bakken of bloemschikken. Wij proberen zo een gevarieerd programma aan te bieden aan onze deelnemers. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen kan doen wat hij/zij leuk vindt. Dit zullen we ook bespreken met de deelnemers.

Wij werken met een dagindeling waar structuur in is aangebracht voor onze deelnemers, dus vaste tijden voor de pauze's en het voeren van de dieren. Daarnaast word er iedere ochtend een pictobord ingevuld met de activiteiten van die dag.

Verschillende activiteiten

Dieren verzorgen

Schoon houden van de dierenverblijven

Werkzaamheden rondom de zorgboerderij

Moestuin/siertuin onderhouden en verbouwen van eigen groenten en fruit

Ontspanning zoals voetballen, skelteren of met warm weer lekker buiten zwemmen

Speelruimte (zowel binnen als buiten)

Knutselactiviteiten, tekenen, verven

Zagen, timmeren, hut bouwen

Bloemschikken, thema gerichte activiteiten (Pasen, Halloween, Kerst)

Helpen met het eten zoals bakken

Helpen in de huishouding van de zorgboerderij zoals afwassen, tafel dekken/afruimen, stofzuigen

Eigen inbreng van onze deelnemers


En verder ...

Wij hopen u zo een goed beeld te geven van Zorgboerderij Breukelaar. Hier kunt u veel informatie vinden over onze zorgboerderij, voor overige info neem gerust een kijkje op onze eigen site.

www.zorgboerderijbreukelaar.nl

Heeft u vragen of wilt u wat bespreken, u kunt ons op de volgende manier bereiken:

Zorgboerderij Breukelaar

Susanne Stevens

Krommestraat 5

7054 BN Westendorp

06-30731332

zorgboerderijbreukelaar@live.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.