Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij de Donkse Hoeve

Wie zijn we?

Wij zijn Marijke Verweij- Muilwijk en Jenneke Voois - Mourik. Vanaf de hogere school zijn wij vriendinnen. Onze vriendschap is gebleven. Samen zijn we in de ouderenzorg terecht gekomen. We zouden graag iets meer willen betekenen voor onze naasten. Toen werd er gedacht aan een zorgboerderij voor ouderen. 

Zorgboerderij is gevestigd op het unieke plekje de Donk in Brandwijk bij de ouders van Jenneke.

Voor de zorgboerderij is een landbouwschuur verbouwd tot een ruime huiskamer met keuken, er is een crearuimte, houtbewerkingsruimte, 2 ruime toiletten ook rolstoel toegankelijk. Buiten een groot terras met uitzicht op de hobby dieren. 

Doelgroep: Ouderen


Het werk

We proberen aan de hand van hobby's en vroegere werkzaamheden van de deelnemer passende activiteiten te vinden. Werken in de tuinkas, groente schoonmaken, dieren verzorgen,  houtbewerking in de schuur en wandelen. Elke middag word er een warme maaltijd met elkaar gegeten. De deelnemers die het leuk vinden om te helpen, maken de groente schoon ook word er appelmoes gekookt en andere lekkernijen gemaakt.
Er word muziek gemaakt en weer een ander zit graag even op terras.  

Er gaat een positieve werking uit van de natuur en het boeren leven.  Niks moet maar hierbij spelen we in op de behoefte van de deelnemers.