De Gaegelpolle

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Gaegelpolle is een ambachtelijk agrarisch bedrijf aan de rand van Oosterwolde, waar wij landbouw en zorg met elkaar verbinden. 

Zorgboerderij De Gaegelpolle biedt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische beperking.

De zorgboerderij is een kleinschalige zorgboerderij die dagbesteding biedt in groepsverband (vanaf 16 jaar).

De zorgboerderij is in 2002 gestart, de eerste in de regio!

'Gaegel' is de Stellingwerfse benaming voor het plantje gagel. 'Polle' betekent kleinschalige boerderij in het Stellingwerfs.


Het werk

We werken hier volgens een dagplanning van 9.00 uur tot 16.30 uur. Dit geeft de deelnemers overzicht, structuur en duidelijkheid. De ochtend verloopt volgens een vast ritme en in de middag doen we variabele klussen door de seizoenen heen. We hebben wekelijks een werkoverleg met de deelnemers waar ruimte is voor inspraak en interactie.

We verzorgen dagelijks het vee, we onderhouden het erf, de boswallen en de gebouwen. We werken in de moestuin en de kweekkas waarvan we een deel aanbieden in ons stalletje aan de weg. Sinds eind 2017 hebben we een boerderijwinkeltje waar men versproducten, streekproducten, delicatessen en andere geschenken kunt verkrijgen. In de (verwarmde) werkschuur is ruimte voor onderhoud van machines en houtbewerking. Ook werken we af en toe op locatie; concours hippique, en onderhoud natuurland.

We nemen ruim de tijd om pauzes te nuttigen in de kantine waar tevens ruimte is voor ontspanning. Regelmatig gaan we eens een dagje weg; landbouwbeurs, vissen, dagje pretpark, bezoekje brengen aan een ander bedrijf, zwemmen in het nabij gelegen meertje.


 


En verder ...

Voor wie

Onze boerderij biedt dagbesteding aan mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en/of een psychische beperking. Het aantal deelnemers per dag is gemiddeld 10. We bieden groepsbegeleiding. Belangrijk voor ons is een goede sfeer en we besteden ook veel aandacht aan de sociale omgang met elkaar. Voorop staat dat de deelnemers zich prettig en thuis voelen. We willen niet uitgaan van de beperkingen, maar juist van de mogelijkheden en capaciteiten van de deelnemer en daarbij kunnen wij passende ondersteuning en begeleiding bieden. Tevens komen hier leerlingen van het speciaal onderwijs, Mr. Duisterhoutschool, voor stage.

Neem contact op voor meer informatie.

www.gaegelpolle.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2002 als zorgboerderij gestart.