Zorgboerderij De Haarhoeve

Wie zijn we?

Wij zijn Henriėtte en Gerrit Bouwmeester, wonen in Witharen, een dorp in de gemeente Ommen.

Komend uit de zorg zijn wij in 2004 onze zorgboerderij gestart. De Jeugdzorg op De Haarhoeve kenmerkt zich door kleinschaligheid, hobbydieren, sport en spelenderwijs leren. De kinderen die komen logeren hebben veelal een gedragsstoornis als autisme, ADHD, PDD-NOS, ODD,CD of andere aan autisme verwante contactstoornissen. 

Wat bieden wij:

  •  Logeeropvang
  •  Individuele- en groepstraining
  •  Opvoedkundige ondersteuning
  •  Vaste begeleiding en huiselijkheid
  •  Ontspanning en plezierHet werk

Naast het mogen helpen bij allerlei voorkomende werkzaamheden rond het erf , dieren verzorgen, ponyrijden zijn en sportieve activiteiten als tafeltennissen, voetbal,basketbal,skaten, op de mountainbike het bos in, skelteren, bordspellen enz…. de activiteiten die we samen doen.

Tijdens het verblijf op de zorgboerderij wordt er in groep of individueel gewerkt aan doelen. Het gaat om leren weten wat je kunt, wie je bent, hoe reageer je op anderen, in verschillende situaties? Denk bijvoorbeeld aan thuis, school, sport enz..

Door middel van doelgerichte training werkt De Haarhoeve aan:

  •  Sociale contacten maken en onderhouden
  •  Weerbaarheid, grenzen stellen/accepteren
  •  Omgaan met boosheid/agressie en groepsdruk.
  •  Inzicht in eigen handelen.

Dit d.m.v.

Sociale vaardigheden training en Agressie regulatie training (Goldstein) Rots en Water en Paardencoaching m.b.v. pony’s. 

Veelal kijken we naar de interesse en mogelijkheden van de groep en het individuele kind, hier spelen we zoveel mogelijk op in.

Zie voor meer fotos www.dehaarhoeve.nl  

en filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=hnzULW2XEYc


En verder ...

Gezien de zorg en aandacht voor uw kind is wel eens prettig om wat ruimte voor uzelf en de andere gezinsleden te hebben. Deze zorg kunnen wij tijdelijk van u overnemen en tegelijkertijd uw zoon of dochter een fijne maar ook leerzame tijd op onze boerderij geven. Door middel van doelgerichte trainingen te bieden tijdens weekend- en vakantieopvang geven we gericht invulling aan uw specifieke zorgvraag.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.