Zorgboerderij De Hoop

Wie zijn we?

Wij zijn Janneke en Nelleke kelder, opgegroeid op boerderij 'De Hoop'. Beide hebben we een HBO opleiding afgrond in de zorg, waarna we op onze boerderij een zorgtak begonnen zijn. Wij vinden het ontzettend leuk om kinderen en ouderen met een beperking mee te kunnen laten genieten van onze dieren en de natuur op en om onze boerderij.

Bij ons staat de kwaliteit van zorg die we verlenen en de veiligheid bovenaan. Daarnaast natuurlijk dat de deelnemer een leuke en gezellige dag bij ons heeft en kan doen wat hij of zij leuk vindt.

Neem eens een kijkje op deze of onze eigen website!

www.zorgboerderijdehoop.nl

Op facebook kunt u zien wat we allemaal beleven:

www.facebook.com/ZorgboerderijDeHoop


Het werk

Bij ons op de boerderij is van alles te doen. Op de eerste plaats staan natuurlijk de koeien en kalveren. Ze moeten gevoerd worden, een schoon hok hebben en krijgen een knuffel. Ook de andere kleine dieren zoals de geiten, schapen pony's, kippen en konijnen verzorgen we dagelijks en en krijgen de nodige aandacht. Naast de dieren is er ook een groente/bloemen tuin die we bij houden. We zaaien, verzorgen en oogsten allerlei soorten groenten en bloemen. Verder zijn er allerlei klussen om de boerderij netjes te houden. Bijvoorbeeld het maken van een hek of hok, het erf aan vegen of het maken van een vogelhuis. 

Wat we erg belangrijk vinden is dat iedereen doet wat hij/zij leuk vindt en op zijn eigen niveau en tempo kan werken.

Naast het werk is er veel tijd om te spelen voor de kinderen en te genieten voor de ouderen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.