Zorgboerderij De Melkgeit

Wie zijn we?

In Anerveen is een stukje land waar ze een zorgboerderij en 700 melkgeiten combineren. Dit is zorgboerderij 'De Melkgeit'. Deze zorgboerderij is van ons, Gerrit Jan,Bernarda,Sander en Bianca.

Het doel is het gezin te ontlasten en de jongeren ondanks hun beperkingen de kans te geven ze zoveel als het kan te benutten.

Variatie vinden wij belangrijk, meehelpen en beleven stelt een hulpboer in staat een zinvolle bijdrage te leveren.

Belangrijk vinden wij ook dat ze zich veilig voelen, dit geeft zelfvertrouwen. Rust, ruimte, buitenlucht, contact met dier en mens, het gevoel van geborgenheid en sociaal en respectvol met elkaar omgaan vinden wij belangrijk. En ieder een kans geven, dat staat bij ons bovenaan.


Het werk

De werkzaamheden bij ons bestaan uit het samen verzorgen van de geiten, dat betekent stro strooien, geiten voeren, melkstal uitvegen, geiten verplaatsen en ook de jonge geitenlammetjes de fles geven.

Verdere activiteiten kunnen zijn, trampoline springen, met de skelters rondrijden, op ons paard rijden, binnen spelletjes spelen, karaoke zingen en ook af en toe huishoudelijke klusjes omdat we het zoveel mogelijk op een normale gezinssituatie willen laten lijken. En er zijn altijd verschillende klusjes op en rond de boerderij. Wij hebben ook ezels, Zij houden erg van knuffelen.  

We hebben ook een konijnendorp op hoogte. In het konijnendorp lopen een aantal konijnen. Dit is een prikkelarme ruimte waar de diertjes verzorgd kunnen worden en waar heerlijk geknuffeld kan worden.


En verder ...

Wij bieden niet alleen een dagbesteding aan, maar ook logeeropvang. Dit doen we meestal in het weekend maar kan ook door de weeks.  Dan is er ook de gelegenheid om te helpen met het melken van de geiten. Als je dat  leuk vindt, en anders kun je van de andere dieren genieten. Sinds 2010 bieden wij ook wonen aan.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.