Zorgboerderij De Middag

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Middag is gelegen op een mooie locatie in Dorkwerd, aan het gebied Middag-Humsterland. Het is een bedrijf waar zorg voor dieren gecombineerd wordt met de zorg voor mensen. De paardenhouderij is de belangrijkste tak van het bedrijf. Naast paarden met veulens zijn er schapen, melkgeiten, kippen en een grote moestuin met groentekas.

De middag biedt mensen dagbesteding met als mogelijk doel arbeidsintegratie. De mensen werken onder begeleiding mee op de boerderij en leren nieuwe vaardigheden.

Naast de verzorging van de dieren wordt er op de boerderij kaas gemaakt er is een grote groente en kruidentuin waarin vooral zomers veel gewerkt wordt. De tuinproducten gebruiken we voor de lunch en worden aan de weg verkocht, ingemaakt of verwerkt tot bijvoorbeeld kruidenthee.

Door de grote variatie aan werkzaamheden denken we dat elke medewerker dat werk kan doen wat het beste bij hem of haar past. We bieden een veilige en overzichtelijke werksituatie toegesneden op ieders persoonlijke eigenschapen en kwaliteiten.


Het werk

Het werk is per seizoen anders.

- stallen uitmesten in de winter

- dieren verzorgen

- werk in de keuken, afwas, tafel dekken

- werken in de kas of moestuin in lente, zomer herfst

- zaaien, schoffelen, wieden, oogsten

- snoeien, maaien

Extra:

Wij werken hier met paarden, en bieden ook 2 middagen in de week paardrij-lessen aan. Onze deelnemers worden hier van harte toe uitgenodigd.


En verder ...

Onze visie:

Op zorgboerderij de Middag in Groningen combineren we nuchter boerenverstand met oog voor ieders mogelijkheden en eigen-aardigheden. Soms moet stevig worden aangepakt om het werk af te krijgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat elke deelnemer kan werken op de manier die bij hem of haar past. In het samenwerken ontwikkel je je praktische- en sociale vaardigheden. De deelnemers van zorgboerderij de Middag voelen zich verantwoordelijk voor zichzelf, elkaar en het werk. Het ontwikkelen van je kwaliteiten vraagt soms een omgeving met een goede balans tussen zorg en uitdaging. Die ligt per persoon weer anders. Voor die balans maken wij ons sterk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.