Zorgboerderij de Schermer

Wie zijn we?

Wij zijn Michel en Julia Broersen Sinds 1998 bestaat onze
zorgboerderij, ook verhuren wij pensionstalling aan paarden en de  schuur is verdeeld in verschillende atelierruimten waar kunstenaars hun werk doen.
Wij werken op de zorgboerderij samen met een groep leuke vrijwilligers die een verschillende zorgachtergrond hebben.
De groep  deelnemers is meestal niet groter dan 9 personen.


Het werk

De werkzaamheden/activiteiten op de boerderij zijn heel divers,en zijn afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de deelnemer o.a:verzorging van de dieren en hun stallen,werkzaamheden in de tuin,klusjes in de schuur, onderhoud van het erf, wandelen,spelletjes,creatieve activiteiten,lezen en meebeleven van de sfeer op de boerderij.

Wij begeleiden en verzorgen een dagbesteding op maat voor mensen met dementie met als doel activering,socialisering en/of ontlasting van de mantelzorger in de thuissituatie.

Op de zorgboerderij is het naast de dagbesteding ook mogelijk om activerende of ondersteunende begeleiding met behulp van het paard te krijgen. Kijk voor meer informatie ook op chironcenter van cynthia van der wal


En verder ...

Het uitgangspunt is dat mensen hier een plezierige ontspannen dag beleven,en genieten van het boerenbuitenleven, in een mooie landelijke omgeving met zorg op maat.


Jaar van opening

Wij zijn in 1998 als zorgboerderij gestart.