Zorgboerderij Ensink

Wie zijn we?

In het bosrijke buitengebied van Enschede Noord ligt Zorgboerderij Ensink. Onze organisatie biedt dagbesteding en 24-uurs opvang aan kinderen vanaf 4 jaar, en soms ook aan volwassenen. Wij bieden hulp en begeleiding op de boerderij of op één van de woonlocaties.

Zorgboerderij Ensink wil graag zorg op maat bieden aan een brede doelgroep. Wij vinden het daarom belangrijk om goed te kijken naar de verschillende behoeften, wensen en mogelijkheden van onze deelnemers. In samenwerking met ouders, hulpverleners en andere betrokkenen zetten wij de best passende methode in zodat deelnemers de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze zorgactiviteiten nauw verwant zijn met de natuur en onze dieren op de boerderij.


Het werk

Bij ons kun je samen met anderen wonen, werken, spelen en leren op de boerderij of op één van de woonlocaties. Je kunt bij ons komen voor hulp en begeleiding als je bepaalde problemen hebt of als je niet meer thuis kan wonen.

Wanneer je op onze boerderij komt kijken we eerst met jou, en de mensen om je heen, naar wie jij bent en hoe het met jou gaat. Wanneer jij of iemand van je familie hulp nodig heeft, kunnen wij misschien helpen.

Samen zoeken we dan naar activiteiten die goed bij jou passen. Voorbeelden van activiteiten op onze boerderij zijn het werken met de verschillende dieren; de koeien, paarden en kleine dieren. Je kunt ook helpen in de tuin, op het land of in de keuken. Daarnaast is er veel ruimte om te knutselen of te werken in de werkplaats, maar je kan op onze boerderij natuurlijk ook lekker spelen.

Als je om welke reden dan ook niet meer thuis, bij je familie of in een pleeggezin kan wonen, kun je op zorgboerderij Ensink ook wonen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer jij of je de mensen om je heen even tot rust moeten komen, wanneer je een veilige plek nodig hebt of omdat het een fijne woonplek voor je kan zijn omdat je er kunt werken en leren en je veel buiten kunt zijn. Wij hebben drie verschillende plekken waar je kunt wonen. Deze plekken zijn allemaal op of naast de boerderij.


En verder ...

Op zorgboerderij Ensink werken we samen met een team van pedagogische medewerkers, psychologen, orthopedagogen, verpleegkundigen, dierverzorgers en algemeen medewerkers. Ook hebben wij een paardrij-instructrice in dienst. Door de verschillende achtergronden van onze medewerkers is onze hulpverlening breed inzetbaar.


Jaar van opening

Wij zijn in 1998 als zorgboerderij gestart.