Zorgboerderij GezelligGeit

Wie zijn we?

Wie zijn wij? 

Maxime Severijnse is de zorgboerin en aanspreekpunt voor de cliŽnten. De boerderij is eigendom van Piet en Christina Stolp. De 'GezelligGeit' maakt gebruik van de mogelijkheden die de boerderij te bieden heeft en werkt samen met Piet en zijn medewerkers waar dat kan en als de deelnemer dat wil. De kantine wordt door alle medewerkers van de boerderij gebruikt. Wij hebben gezamenlijke koffie-thee-en lunchpauzes wanneer dat mogelijk is. 

Achtergrond 

Maxime wilde als kind al op een boerderij wonen. Om dicht bij haar droom te komen en omdat ze heel graag met mensen wil werken is een opleiding tot zorgboerin gaan doen. Ze heeft in 2017 deze opleiding van het Clusius College in Alkmaar afgerond en mag met haar MBO-4 diploma een eigen zorgboerderij beginnen. 

Piet en Christina zijn erg gelukkig met het wonen en werken op de boerderij in Wijdewormer en gunnen andere mensen, die het minder goed getroffen hebben of die in een moeilijke fase van hun leven verkeren, ook het geluk van werken op de boerderij in een mooie omgeving. 

De samenwerking tussen Piet, Christina en Maxime heeft tot doel het bieden van een zinvolle en fijne dagbesteding voor mensen met een beperking, zowel jong als oud en van alle culturen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die werkervaring willen opdoen zijn welkom op de boerderij. 

Momenteel kan er een groepje van 4 deelnemers per dag zijn. 


Het werk

Activiteiten

Geiten

In de geitenstal kunnen de deelnemers van de zorgboerderij helpen met opstrooien, aanvegen, waterbakken schoonmaken en in het lammerseizoen helpen met flesjes geven aan de lammeren. 

Kippen

Op de boerderij komen nog 80 kippen van Landzijde. De cliŽnten van de zorgboerderij zorgen voor de kippen, rapen de eieren en zorgen er met de boerin voor dat de eieren aan de Voedselbank worden geleverd. De werkzaamheden bestaan uit het voeren van de kippen, zorgen voor vers drinkwater, eieren rapen en eieren in doosjes verpakken. Deze werkzaamheden keren dagelijks terug. De stal zal wekelijks uitgemest worden. 

Erf

Het erf kan regelmatig worden aangeveegd en onkruidvrij gemaakt worden. 

Moestuin

Er is een moestuin waarin regelmatig, gespit, gezaaid, geplant, geschoffeld en geoogst moet worden. In de zomer moet de moestuin besproeid worden. De producten uit de moestuin zijn voor de voedselbank.


Jaar van opening

Wij zijn in 2018 als zorgboerderij gestart.