Zorgboerderij Het Leeuwenhart

Wie zijn we?

Ik ben Annabel en heb in 2012 deze zorgboerderij opgericht.
Ik ben 37 jaren jong en werk graag met kinderen, jongeren en volwassenen aan hun doelen samen met de paarden en pony's.

Naast HBO Culturele Maatschappelijke Vorming heb ik ook een opleiding EAP en EAL gevolgd bij EAGALA. Dit is een opleiding voor Equine Assisted Psychotherapy en Equine Assisted Learning - Oftewel therapie met behulp van paarden. Deze kennis zet ik ook in bij het begeleiden van jongeren. Niet oordelen en leren door iets te doen zijn 2 belangrijke dingen die ik tijdens mijn opleidingen geleerd heb.
Zelf hebben wij 3 honden, 2 katten en een heleboel paarden en pony's waar ik en de jongeren die bij mij komen voor begeleiding elke dag ontzettend blij van worden.

Wij hebben op de Verlengde Stuwdijk een heerlijke rustige stal met paarden en pony's. We werken met de paarden en pony's in de bak of lekker in het weiland aan persoonlijke doelen, je kunt een paard of pony trainen of je kunt klussen rondom de stal en het terrein doen. Ook kun je je binnen prima vermaken met een spelletje, boekje lezen of wat bakken. Iedereen heeft talenten en vind bepaalde dingen leuk om te doen dus daar gaan we samen naar op zoek. Het is er heerlijk rustig en kinderen, jongeren en volwassenen kunnen even echt op adem en tot rust komen. 

Iedereen komt met een doel. Aan dat doel kunnen we samen op jou tempo gaan werken. Ik vind plezier en genieten heel belangrijk bij het leren en in het algemeen.

Het is heel belangrijk dat je je welkom voelt. Dat je mag zijn wie je bent. 

Voor meer informatie kun je even contact opnemen via de website. 

Annabel

 


Het werk

Afhankelijk van de doelen van de deelnemer gaan we kijken welke vorm van begeleiding het beste zou passen. Ik bied voornamelijk individuele begeleiding aan. Ook logeerweekenden zullen op deze nieuwe eigen locatie aangeboden worden. Ook de logeerweekenden zijn voor jongeren die individuele aandacht nodig hebben. Hiernaast zal ik ook zomerkampen organiseren.

Je kunt bij mij van alles doen en leren. Voor iedereen is er wel iets wat hij/zij leuk vind. Buiten zijn er natuurlijk de dieren waar je mee kunt werken en die verzorgd moeten worden. En op de Horstellerie (dat is een manege) heb ik ook een aantal paarden staan waar we in de winter en in de zomer heerlijk in de binnenbak kunnen werken, en waar we lekker in het bos een buitenrit met pony's kunnen maken en nog veel meer leuke activiteiten. Ook binnen is er veel te doen. je kunt als je dat leuk vind een boekje lezen, spelletjes doen of iets bakken. Iedereen heeft wel een talent en wij vinden het leuk om die talenten te gebruiken.

Soms is even ontspannen ook heel lekker dus niets doen kan ook wanneer je daar behoefte aan hebt.

Het gaat er om dat jij je goed voelt. Iedereen mag zijn wie hij/zij is en plezier maken vind ik heel erg belangrijk. Als je je goed voelt gaat alles makkelijker.

Iedereen is welkom.

 


Vrijblijvende kennismaking

Iedereen die nieuwsgierig is of meer wil weten is welkom voor een vrijblijvende kennismaking op onze mooie locatie in Ane (vlakbij Hardenberg, de Krim, Coevorden, Gramsbergen, Dedemsvaart). Je kunt dan de paarden onze locatie even bekijken en met mij kennismaken. Ik doe alle begeleiding zelf en heb geen personeel.

Als je vragen hebt of meer wil weten neem even contact met mij op via de website: Annabel Buissink

www.enable-paarden.com


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.