Paardenmelkerij en Zorgboerderij Hoeksche Waard

Wie zijn we?

Wij zijn Martin en Bianca van der Giessen, wij hebben een zoon Pascal en dochter Feline. Wij hebben sinds 2001 een paardenmelkerij genaamd Paardenmelkerij 'Hoeksche Waard'. Onze paardenmelkerij is sinds november 2005 in Strijen gevestigd, dit is centraal gelegen in de Hoeksche Waard midden in de mooie polder “het oudeland van Strijen”. Wij hebben op ons bedrijf ongeveer 15 pony’s en er worden het gehele jaar door veulentjes geboren. Verder hebben we nog wat kleine dieren zoals honden en geiten. Bij onze paardenmelkerij is een winkeltje wat dagelijks geopend is.


Het werk

Onze dagindeling bestaat uit een gestructureerd activiteitenaanbod waarbij de activiteiten zijn gericht op de begeleidingsbehoefte van de hulpboer(in). De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk op de persoonlijke interesse afgestemd worden. Hierbij worden zij aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen.

Hieronder kunt u een indruk krijgen van de werkzaamheden die bij ons op de zorgboerderij te doen zijn:
•Het voeren en verzorgen van de pony’s en veulens en de andere kleine dieren.
•Assisteren bij het melken, de stallen uitmesten en onderhouden.
•Het onderhouden en schoonhouden van het erf en gebouwen, winkeltje en kantine.
•Diverse klussen verrichten in en rondom de boerderij zoals hout kloven, gras maaien enz.

Natuurlijk is er ook tijd om van de rust en ruimte te genieten en gezellig koffie te drinken en te eten met elkaar.


En verder ...

Wij willen onze paardenmelkerij openstellen voor dagbesteding omdat wij alle mooie en leuke dingen van ons bedrijf graag met andere willen delen. Wij vinden het belangrijk om mensen de gelegenheid te bieden wat van het buitenleven mee te maken.
Daarom willen wij onder begeleiding van ons dagbesteding op onze paardenmelkerij aanbieden. Hier verstaan wij dus onder om op een prettige manier inhoud te geven aan een zinvolle dagindeling.

Naast een zinvolle dagbesteding willen wij onze hulpboeren ook gezelligheid, goldoening en rust aanbieden.

De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk op de persoonlijke interesse afgestemd worden. Hierbij worden zij aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen.
Trefwoorden zijn voor ons: gezelligheid, sfeer, rust, ritme en regelmaat.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.