Zorgboerderij Hoge Boekel

Wie zijn we?

Eventjes voorstellen

Wij zijn familie Meijer en zijn bezig met het opzetten van de zorgboerderij Hoge-Boekel. De omgeving Hoge-Boekel is goed bekend als je uit Losser/Enschede komt. Het staat bekend om het mooie natuur en landbouw. De boerderij was eerst een varkens fok bedrijf maar er waren geen opvolgers. Maar wel voor een zorgboerderij voor ouderen (dementerenden).  

Mijn naam is Stefanie Meijer en samen met mijn vader houden wij de zorgboerderij. Zelf heb ik de opleiding gehandicaptenzorg gedaan waar ook met de goeie welvaart in Nederland ook gehandicapten steeds ouder worden. Verschillende ervaringen opgedaan in de gehandicaptenzorg maar ook in de ouderenzorg, ze hebben in aantal opzichten met elkaar gemeen, ze willen zicht nuttig voelen en gezien worden en vooral sociaal zijn, contact komen met anderen.

Dagbesteding op de zorgboerderij

de zorgboerderij bestaat uit een ruimte die een huiselijke uitstraling heeft met een keuken,woonkamer. Zonder dat je naar buiten hoeft te gaan kom je in de timmerruimte. Buiten komt dierenverblijven voor de schapen, kippen, konijnen etc. En er komt een moestuin met bijbehorende tuinkas. Wij zullen in april 2019 starten met het leveren van de zorg. Via facebook zijn de vorderingen van de bouw te zien.

https://www.facebook.com/Zorgboerderijhogeboekel/


Het werk

De werkzaamheden op de zorgboerderij

Voeding vind ik belangrijk, het prikkelt de zintuigen zoals het zien,ruiken,voelen en de smaak. Het samen bereiden van een gezonde warme maaltijd, en ook belangrijk het gezellig samen zijn tijdens het eten, elkaar ondersteunen waar nodig is. 

De dieren verzorgen , van kleine gezelschap dieren (konijn,cavia,kat,honden,kippen) tot grote vee dieren. (geiten,schapen) en wellicht in de verdere stadium van de zorg ook koeien en varkens. Op dit moment kunnen wij in de lente/zomermaanden genieten van de koeien van de buren.

het onderhouden van de moestuin, met het zaaien tot het oogsten van groente,fruit en kruiden. Deze wordt verwerkt voor de warme maaltijd.

Zo zijn er nog andere activiteiten die gegeven wordt (voor meer info neem een kijkje op onze site)

Daarnaast is het zelfredzaamheid behouden de uitgang punt van de activiteiten die wij geven, zoveel dingen zelf laten doen en het blijven stimuleren. 


Start zorg 2019

In April 2019 starten wij met de zorgboerderij, met de dagen Dinsdag en Donderdag. Onze doel is dan ook uiteindelijk 4 5 dagen open te gaan. Voor onze visie & missie  kunt u een kijkje nemen naar onze site www.zorgboerderijhogeboekel.nl 


Jaar van opening

Wij zijn in 2019 als zorgboerderij gestart.