Zorgboerderij Kinderen Op Stap

Wie zijn we?

Onze zorgboerderij is gelegen in de Haastrechtse weilanden, aan de rand van de Krimpenerwaard. De zorgboerderij biedt logeeropvang en dagopvang in groepsverband of individuele begeleiding. Ook bieden wij flexibele zorg voor kinderen en hun ouders als het thuis even moeilijk is.

    

Zorgboerderij Kinderen op Stap wil een veilige plek zijn waar speciale kinderen zich kunnen ontspannen. Wij bieden kinderen met een psychische beperking in de leeftijd van vier tot en met veertien jaar een plek om tot rust te komen, te ontspannen en zich te ontwikkelen.

   

Naast de zorgfunctie is onze zorgboerderij ook een boerenbedrijf. Gijs verzorgt de werkzaamheden in en rond de boerderij, Fennij is verpleegkundige en sociaal pedagogisch opgeleid. Beiden hebben wij ruime ervaring met kinderen met psychische beperkingen.

   

Wij worden in de begeleiding van de kinderen bijgestaan door een aantal vaste begeleid(st)ers en kunnen hulp inschakelen van onder andere orthopedagogen en gespecialiseerde hulpverleners, met wie wij samenwerken. Daarnaast bieden wij geregeld plek aan een stagiair. Ons bedrijf is hiervoor Calibris gecertificeerd. 


Het werk

Op onze zorgboerderij leren wij kinderen op een ontspannen manier om te gaan met hun vrije tijd. We leren hen dat vrije tijd in de eerste plaats dient om te ontspannen, positieve energie op te doen, om nadien weer een inspanning te kunnen leveren. Daarnaast streven wij ernaar dat het kind 'nieuwe' vaardigheden op het gebied van communicatie, sociale interactie en op emotioneel vlak aanleert, uitbreidt en onderhoudt.

   

Wij ondersteunen het kind in zijn of haar keuze in de activiteiten en visualiseren de sociale regels. Hierdoor zal het kind ervaren dat vrije tijd fijn en aangenaam kan zijn. Bij het ondernemen van een bepaalde activiteit met meerdere kinderen zal ook altijd afgewogen worden wat haalbaar is voor elk kind afzonderlijk.

   

Veiligheid, gezelligheid en geborgenheid vinden we belangrijk, we bieden een duidelijke structuur aan met een voorspelbaar dagritme. De kinderen worden begeleid in hun bezigheden die worden afgestemd op hun behoeften en wensen.
    


Veel leuke activiteiten!

Op onze boerderij wordt jaarlijks veel jong vee geboren, met name kalfjes en héél veel lammetjes, maar ook kleinvee. Wij vinden het belangrijk kinderen eigen te maken met de natuur . De verzorging van onder andere de paarden en het kleinvee, een wandeling door de polder, het bijhouden van een eigen stukje tuin of het knuffelen van jonge konijntjes behoren tot de mogelijkheden.

   

Speel je liever rondom de boerderij, timmer je graag hutten, hou je van vissen, lekker rommelen bij de sloot of wil je even luieren op de schommel? Bij ons kan het allemaal! Ook hebben we veel binnenactiviteiten bij minder goed weer.

   

Nog even de activteiten op een rij:

- Koken, bakken

- Knexx, Lego, Kapla , Playmobiel, Pet shops

- Spelen met het poppenhuis

- Knutselen met veel verschillende materialen

- Gijs helpen rondom de boerderij

- Hut timmeren

- Houtbewerking

- Paardrijden en de paarden verzorgen

- Met een geitje knuffelen en wandelen

- Konijnen knuffelen en spelen

- Lammetjes de fles geven

- Toneel, dansen

- Muziek maken op het traporgel of keybord.

- Eigen tuintje verzorgen

- Trampoline springen

- Bolderkar, skelters, tractors, fietsen, steppen, enzovoorts

- Zwemmen bij mooi weer in een badje

- Vissen, rommelen met schepnetjes in de sloot

- Lekker lezen, bijvoorbeeld in de vele Donald Duck's

- De polder in om te wandelen

- Kano, boot

- Leuke spellen

- Water- zandtafel buiten

- Grote speelzolder

   

Ook is het fijn soms even alleen te zijn, ook hier is ruimte voor.

 


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.