Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Landleven

Wie zijn we?

Wij zijn Flory en Evert-Jan van Eck, we hebben 4 kinderen; Evert, Elsbeth, Job en Mariska. We hebben een veeteeltbedrijf aan de Prinsendijk in Kortgene. Voor de zorgboerderij is een oude landbouwschuur verbouwd tot een ruime huiskamer compleet met keuken, er is een crearuimte, houtbewerkingsruimte en 4 rolstoeltoegankelijke toiletten  Er is een buitenterras met zicht op de hobbydieren en een grote hobbykas en bloementuin. De doelgroep is ( dementerende) ouderen.


Het werk

We proberen aan de hand van hobby's en vroegere werkzaamheden van de deelnemer passende activiteiten te vinden. Dit is voor de een werken in de kas, voor de ander de dieren verzorgen. Er zijn ook deelnemers die gezamelijk mee willen helpen voor de warme maaltijd te zorgen, zoals aardappels schillen, appelmoes maken, stoofpeertjes schillen enz. Ook worden er koekjes gebakken en andere lekkernijen gemaakt. Weer anderen willen graag een stukje wandelen, of zomaar op het terras zitten, ook dat kan.


En verder ...

We vinden het welbevinden van de ouderen erg belangrijk. Er zijn ouderen die door beperkingen weinig tot niets kunnen, ook die zijn welkom. Voor deelnemers die wel wat willen en kunnen doen is er ook voldoende aanbod. Het koffie drinken en gezamelijk de warme maaltijd nuttigen is een belangrijk onderdeel van de dag. De deelnemers kunnen hun verhalen kwijt, of luisteren naar anderen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.