Zorgboerderij Leekzicht

Wie zijn we?

Leekzicht van de familie van Asseldonk is een reguliere melkveehouderij. Dagelijks melken we 65 koeien met een melkrobot en verzorgen we het daarbij behorende jongvee en kalfjes. Daarnaast heeft Leekzicht nog allerlei andere dieren zoals; scharrelvarkens, kippen, schapen, geiten, konijnen, een hond en paarden. Onze deelnemers worden volledig betrokken bij alle voorkomende activiteiten op de boerderij. Naast het werken op de boerderij biedt Leekzicht ook diverse werkzaamheden die de maatschappelijke integratie bevorderen.

'Op zorgboerderij Leekzicht mag je zinvol bezig zijn'

Onze locatie bestaat uit een grote gemeenschappelijke ruimte met een huiselijke uitstraling, een grote industriŽle keuken, een activiteiten-/hobbyruimte, een badkamer, een rustruimte, een mooi terras wat gedeeltelijk overdekt is, een binnentuin, moestuin en kas en een kleindierenverblijf met paardenstallen.

Verder is alles binnen ons bedrijf rolstoelvriendelijk ingericht, zowel moestuin als dierenverblijven zijn ook voor rolstoelafhankelijke deelnemers gebruiksvriendelijk!

Zorgboerderij Leekzicht biedt verschillende werkzaamheden en activiteiten aan. Wij hebben veel routinewerk zoals de dagelijkse verzorging van het vee, maar ook activiteiten die wekelijks of maandelijks terugkomen.

 • Dieren: dagelijkse verzorging, voeren, eieren rapen, stallen uitmesten, schapen en koeien scheren, geboorteverzorging, etc.
 • Fruit- en moestuin: zaaien, poten, schoffelen, oogsten, bemesten
 • Tuinkas: kweken van planten, zaaien, verpotten, stekken
 • Overige werkzaamheden: snoeiwerkzaamheden, onderhoud erf en beplanting, voederwinning.
 • Huishoudelijke activiteiten: boodschappen doen, lunch verzorgen, samen koken, wassen, bakactiviteiten.
 • Creatieve activiteiten, seizoensgebonden.
 • Maatschappelijke integratie: verkoop van eigen producten, werkzaamheden op locatie verrichten.


Het werk

'op een boerderij voel je dat je bijdraagt aan iets moois'

Wij bieden mensen met een zorgvraag een zinvolle en plezierige dagbesteding, waarbij we kijken naar ieders mogelijkheden op ontwikkeling. De zorg is gericht op de vraag en wens van onze deelnemers en zoveel mogelijk op het individu afgestemd. Bij Leekzicht is een vast team van professionele begeleiders werkzaam om onze deelnemers te begeleiden en te ondersteunen. Daarnaast zorgen diverse vrijwilligers voor extra hulp en aandacht.

Kwaliteit van zorg, huiselijkheid en persoonlijke aandacht en begeleiding vinden wij als zorgboeren erg belangrijk. Mensen een gevoel van Ďthuis komení geven in een veilige werkomgeving waarbij een vaste dag structuur en zorg op maat geboden wordt. Waar de deelnemers kunnen ontspannen en zich dusdanig op hun gemak voelen om volledig zichzelf te zijn.

Daarnaast moet er natuurlijk ook gewerkt worden op ons bedrijf! We zijn tenslotte een boerderij, en vinden het belangrijk dat de dagbesteding zinvol is en dat de deelnemers bijdragen aan een gezamenlijk doel en met een voldaan gevoel aan het einde van de dag naar huis gaan. Goed en gezamenlijk eten met verse producten en voldoende lichaamsbeweging vinden wij in onze dagbesteding ook erg belangrijk, net als gezelligheid en frisse lucht.   

Voor wie?

Wij verzorgen dagbesteding voor volwassenen vanaf 18 jaar.

 • Ouderen
 • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
 • Mensen met een lichamelijke beperking.
 • Mensen met autistische stoornis.
 • Mensen met een verstandelijke beperking.

.


Wilt u meer weten over zorgboerderij Leekzicht?

Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord!

Contact

Zorgboerderij Leekzicht
Coxsebaan 4
5469 NG Boerdonk

Contactgegevens

Familie van Asseldonk
Telefoon: (0492) 85 01 52
E-mail: zorg@leekzicht.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2019 als zorgboerderij gestart.