Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Minous

Wie zijn we?

Zorgboerderij Minous is een gezellig kleinschalig gebeuren, in een gebied vol rust en ruimte. Wij zijn gestart met het begeleiden van jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperkingen/of een psychische hulpvraag op onze zorgboerderij. Bijvoorbeeld stoornis in het autistische spectrum oa ASS,PDD-NOS en/of mensen met NAH, Burn-out, PTSS. Kortom iedereen die (tijdelijk) moeite heeft met het functioneren en/of werken in de maatschappij. Dit houdt in dat er niet meer dan 10 mensen werkzaam zijn.
Hierbij wordt gestreefd naar een diervriendelijke omgang en verzorging van allerlei dieren in en om de zorgboerderij. Op onze boerderij zijn we als een familie. Alles kan, maar niets moet en er is totaal geen tijdsdruk. Uitgangspunt is dat de individuele inbreng van elke deelnemer belangrijk is. Het gaat niet om de hoeveelheid werk, maar om de inzet waarmee een bijdrage wordt geleverd. Iedereen is gelijk bij ons en we vormen 1 grote familie.
Samen met ouders wordt gewerkt aan een veilig en prettig leefklimaat, gericht op stabiliteit en een optimale ontwikkeling van de deelnemers op de boerderij. Onze zorgactiviteiten staan nauw verwant aan de natuur en de zorg voor onze dieren. Dat vinden wij belangrijk. De ruimte en alle dieren op de boerderij bieden veel mogelijkheden voor leuke en leerzame activiteiten en (groene) maatschappelijke initiatieven.
Tevens hebben wij voor onze cliŽnten met PTSS een extra dienst op onze zorgboerderij. Namelijk EMDR therapie


Het werk

Het werk:
Op de kleinschalige paardenstal/zorgboerderij is er een grote variatie aan werkzaamheden. De medewerkers verzorgen dagelijks ieder hun eigen lievelingsdier(en), brengen de paarden naar de wei en stal of paddock, mesten stallen uit en maken ze verder schoon, kippen voeren, hokken schoonhouden, hondenkennel schoonmaken en de hokken, enz. Ook helpt iedereen mee met het onderhouden van de boerderij en de tuinen.

Onze missie is zorgvragers een zinvolle dagbesteding te bieden in een veilige omgeving, waar ze zichzelf kunnen zijn.
We kijken niet naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden.


Dit bestaat uit oa het schoffelen van de tuinen, grasmaaien, snoeien van de struiken, verven, onderhouden van gereedschappen en de quad die de rijbak sleept. De meeste activiteiten zijn natuurlijk in en om de paardenstallen. Ook de andere dieren hebben zorg nodig zoals de kippen, konijnen, schapen en de honden. Het verzorgen van de paarden is een verantwoordelijk en liefdevol gebeuren.
Ook zijn er lichte huishoudelijke taken zoals koffie/ thee zetten en/of een broodje klaarmaken en opruimen. Natuurlijk houden wij wel rekening met de dingen die je wel of niet kunt doen.
Wat kunnen wij je bieden:
- een zinvolle dagbesteding met rust en regelmaat
- werken in de buitenlucht oa waardoor je beter in je vel gaat        zitten
- de saamhorigheid en gezelligheid binnen een kleine groep
- leren samenwerken met anderen
- individueel begeleiden
- structuur
- leren omgaan met je beperking


tijd voor ontspanning

Uitstapjes

Met regelmaat ondernemen we leuke uitstapjes. Dat kan van alles zijnÖ.zoals bezoek aan Bourtange of Dinopark enz.


Jaar van opening

Wij zijn in 2015 als zorgboerderij gestart.