Zorgboerderij Naarden/Hoeve Welgelegen

Wie zijn we?

Wij zijn Hans en Ada Pronk. Samen met onze kinderen en medewerker hebben wij in het Gooi een prachtige boerderij waar veertig paarden worden verzorgd en zwartbonte koeien worden gemolken. Op Hoeve Welgelegen lopen ook geiten, kippen en konijnen rond. Daarnaast hebben we een  bloemen- en moestuin.

Hoeve Welgelegen is een kleinschalige paardenzorgboerderij, en biedt dagbesteding aan jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, burn-out of sociale hulpvraag. Deelnemers doen zo veel mogelijk mee met de dagelijkse verzorging van de paarden, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de mogelijkheden en wensen van de deelnemer.


Het werk

We beginnen elke ochtend met het buitenzetten van de paarden in grote zandbakken. Daarna mesten we de stallen uit en strooien we de boxen weer netjes in met stro. Vervolgens vegen we de stallen zodat alles er weer netjes en verzorgd bij ligt. Tussendoor drinken we koffie en kletsen we bij in onze gezellige kantine.

Natuurlijk zijn er ook nog andere leuke klusjes, zoals het klaarleggen van voer voor de paarden, werken in de moestuin, paarden poetsen en verzorgen, de springbalken verven, kortom: er is altijd genoeg te doen op onze boerderij!


En verder ...

'Groen maakt gezond'. Daarom is Hoeve Welgelegen een heerlijke plek waar mensen met een (tijdelijke) beperking actief worden betrokken bij het dagelijkse werk op de boerderij. Persoonlijke aandacht, samenwerking, gezelligheid, en plezier in het werken met de dieren staan hierbij voorop. 

Ons streven is dat deelnemers plezier hebben in hun werk, zich gewaardeerd voelen, genieten van het buitenleven, genieten van de wisselende seizoenen en aan het einde van de dag opgeruimd en blij weer naar huis gaan.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.