Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Nieuwe Beer

Wie zijn we?

Wij zijn Dirk en Caroline de Jong en bieden dagbesteding op onze boerderij. Wij willen kinderen bij wie het net even anders loopt een fijne en liefdevolle plek bieden. Een plek waar zij kunnen genieten van de rust, ruimte en de dieren en waarbij wij gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

Op de zorgboerderij wordt dagbesteding geboden aan kinderen van 4 tot en met 15 jaar met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornissen.

De kinderen mogen zich hier op hun eigen niveau en op de manier die bij hen passend is ontwikkelen. Door het bieden van structuur, duidelijkheid, veel liefde en geduld proberen wij deze ontwikkeling te stimuleren. Dit doen wij vanuit onze christelijke identiteit op reformatorische grondslag. 


Het werk

Op de boerderij hoef je je niet te vervelen. Je kunt de dieren eten geven, de hokken uitmesten, pony's borstelen en er op rijden. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere klusjes te doen. Zoals hout stapelen, bomen snoeien, in de moestuin werken, peren plukken en nog veel meer. Na al dat harde werken is er nog genoeg tijd om lekker te spelen, binnen of buiten. Hond Snuf vindt het heel leuk als je met hem voetbalt, hij krijgt de bal bijna altijd wel te pakken!


Jaar van opening

Wij zijn in 2019 als zorgboerderij gestart.