Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Reek

Wie zijn we?

Wij zijn een gezellige zorgboerderij die mensen de mogelijkheid biedt om dicht bij de natuur een zinvolle dagbesteding te beleven door vaak lekker buiten bezig te zijn.

Wij werken kleinschalig en de activiteiten worden aangepast naar ieders kunnen en interesses.

Dagopvang voor volwassenen en kinderen, kinderen in crisis situaties, BSO, kortom iedereen met een zorgvraag is welkom. Wij kijken naar de mogelijkheden of iemand past in de groep.

In de weekenden en vakanties is logeren en /of spelen voor kinderen, in alle zorgdoelgroepen, mogelijk. Ook hierbij wordt gekeken naar hun interesses en ligt het accent op het meehelpen, knuffelen, belevenen en samen spelend leren.


Het werk

Het voeren en verzorgen van de kalveren, schapen, paarden, kippen en konijnen, hond en katten is iets wat dagelijks terug komt. 

Daarnaast kun je aan de slag in onze belevingstuin en tuinkas, maar hier kun je natuurlijk ook even lekker ontspannen.

Verder hebben wij nog een activiteitenruimte. Dit is een arbeidsmatige en creatieve ruimte waar we kunnen zagen, timmeren, schilderen enz.  Hier wordt van alles gemaakt door onze hulpboeren zoals dienbladen, houten puzzels, theelichthouders en plantenbakjes. Heb je zelf een leuk idee kunnen we natuurlijk samen kijken of we dit kunnen uitvoeren!

Ook huishoudelijke taken zoals verzorgen van koffie- en theepauzes en de voorbereidingen voor de logeerweekeinden (o.a. slaapkamertjes in orde maken) zouden een van de werkzaamheden kunnen zijn.

Wij bieden ook verschillende seizoens gebonden activiteiten: Van het verzorgen van de lammetjes in de lente tot het zaaien en oogsten in de tuinkas en (belevings-) tuin in de zomer. Zo zijn er nog veel meer werkzaamheden elk seizoen op onze boerderij te vinden.

Voor de kinderen ligt het accent op het verzorgen en knuffelen van de dieren, beleven en samen -leren- spelen.


Op maat voor iedereen

Bij ons is het belangrijk dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. Wij bieden zorg op maat aan naar ieders interesse.

Vandaar dat er veel verschillende werkzaamheden op onze zorgboerderij terug te vinden zijn.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.