Zorgboerderij 't Riezenbroek

Wie zijn we?

Een optimale ervaring van het buitenleven voor jong en oud

‘tHuijs aan de Niers: dat is ons erf. Je vindt hier een biologisch melkveebedrijf, kinderdagverblijf, boerderijwinkel, én dagbesteding voor ouderen. ‘tHuijs aan de Niers is een plek om het buitenleven te voelen, te ruiken, te zien, te horen en te proeven. Kortom: een complete ervaring.

Voor jong én oud in alle seizoenen, is het hier prachtig vertoeven. 


Het werk

Beleving

Dieren voeren, eieren rapen, wandelen, of gewoon lekker zitten en genieten van buitenlucht, de geur van pas gemaaid gras of lachende kinderen. Onze dagbesteding richt zich op beleving. Samen met de gasten bereiden medewerkers een warme middagmaaltijd met verse ingrediënten (als het kan van eigen erf), heerlijke geuren en een muziekje op de achtergrond. Zo prikkelen we de zintuigen en zorgen we voor een warm en gezellig samenzijn. Iedereen helpt of doet mee naar eigen behoefte, samen maken we er een zinvolle en aangename dag van.


En verder ...

Ontmoeten

Ouderen en kinderen vormen een waardevolle combinatie. De onbevangenheid van kleine kinderen stimuleert ouderen tot een activiteit, een spelletje, een grapje of lichamelijk contact zoals een aai over hun bol of het strelen van elkaars hand. Omgekeerd doen kinderen onbewust veel sociale vaardigheden op en leren ze open te staan voor anderen. Oftewel, twee generaties die elkaar ontmoeten en daardoor elkaar versterken.

Samenzijn en naar behoefte meehelpen in de activiteiten


Jaar van opening

Wij zijn in 2018 als zorgboerderij gestart.