Van Velsen

Wie zijn we?

Zorgboerderij van Velsen biedt dagbesteding aan ouderen en dementerenden in een kleinschalige setting aan de Weipoortseweg in Zoeterwoude.

De boerderij van Cees en Lia bestaat uit de melkveehouderij en de zorgboerderij. De boerderij heeft koeien, schapen, geiten, kippen, konijnen, duiven, katten en een hond. Ook is er een moestuin


Het werk

De zorgboerderij biedt aangename dagbesteding aan ouderen en dementeren op de boerderij die volop in bedrijf is. Naar vermogen en zin kunnen zij meewerken op het bedrijf. Het motto is: alles mag en niets moet. Dit zorgt ervoor dat ieder op zijn of haar manier kan genieten.

Cees richt zich voornamelijk op de melkveehouderij, samen met de zoon Jan die het bedrijf over een aantal jaar over zal nemen. Lia heeft de dagelijkse leiding over de zorgboerderij. Zij heeft een opleiding in de zorg en samen met de begeleiders en vrijwilligers zorgt zij voor een zinvolle en plezierige dagbesteding.


En verder ...

We hebben het idee dat we met dit project kunnen bijdragen aan de levensvreugde voor ouderen en dementerenden, door de rust en de sfeer op de boerderij, de wisseling van de seizoenen en het contact met de dieren.

Heeft u interesse, komt u gerust eens kijken. U bent van harte welkom.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.