Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Wilton's Hof

Wie zijn we?

Zorgboerderij Wilton´s Hof is eind 2010 gestart met dagbesteding voor ouderen met een lichte zorgbehoefte in combinatie met kinderopvang.
Op onze boerderij hebben wij de agrarische activiteiten afgestoten. Wij gaan ons richten op de zorg aan de mens. Vooral vanuit de zorgbeleving en de werkervaring van (gastvrouw) Corrie Smulders-Burgers, maar ook vanwege de bijzondere ruimtelijke en natuurlijke mogelijkheden die wij hebben, is de zorgboerderij gecreëerd.


Het werk

Wat doen de ouderen?
In onze activiteiten en zorg voor ouderen geven wij maatwerk, afgestemd op de vraag en mogelijkheden van de ouder. De activiteiten spelen zich af in een sfeer van plattelandsrecreatie, de zorg is een warme deken van Brabantse gemoedelijkheid. De gasten gaan over het algemeen gezamenlijk activiteiten oppakken, maar als de ouder zich beter voelt in een individuele benadering, dan geven wij daar gevolg aan.

Kinderen in het naast gelegen kinderdagverblijf.
De kinderen komen bij de ouderen van de zorgboerderij op bezoek. De kinderen komen mee doen met de gym, zingen, spelletjes en verjaardag vieren.  Ook gaan ze de boerderijdieren, de tuin ontdekken of een wandelingetje maken met een “opa” of “oma”.


Missie-visie

Op onze uniek gelegen zorgboerderij brengen wij ouderen en kinderen samen, omdat juist deze twee levensfases elkaar kunnen motiveren, activeren en versterken. De ouder fleurt op als er kindjes in de omgeving zijn; het jonge kind voelt zich op zijn gemak bij 'oma' of 'opa'.
In de visie van Zorgboerderij Wilton’s Hof wordt vanuit deze situatie een win-winsituatie gecreëerd, doordat de ouderen ook elkaar kunnen opzoeken, en de peuters ook met elkaar kunnen spelen. Ook dit is voor beide levensfases een elementaire behoefte.
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.