Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Dennenkamp is een Biologisch-Dynamisch werkend boerenbedrijf gestart in 1988.  Het is een gemengd bedrijf met veeteelt en groenteteelt.  Rondom de boerderij liggen de bloementuinen, de boomgaard en de kleine weitjes  voor de pony's, de schapen, de varkens en de leg- en vleeskippen. De koeien en kalfjes grazen verderop in de weilanden. Op 1 ha telen we een verscheidenheid aan groenten voor eigen winkel en andere winkels in de Achterhoek.

Wij proberen op een natuurlijke wijze evenwicht te vinden op het bedrijf. Producten worden met respect voor hun eigen aard geteeld en de dieren hebben volop leefruimte.

Al meteen bij de start in 1988 hebben we de boerderij zo ingericht dat we de activiteiten samen kunnen doen met de zorgdeelnemers.

Werk

De werkzaamheden van de deelnemers bestaan uit het verzorgen van de dieren, tuinwerkzaamheden in zowel groente-, bloemen- als kruidentuin, klussen in de werkplaats of op het erf. Ook brood en koek bakken, fruit verwerken, koffie zetten, de lunch verzorgen of eten koken horen bij de activiteiten. Ieder werkt naar zijn of haar mogelijkheden. Productie is geen maatstaf. Goede sfeer en betrokkenheid wel!

Voor de kinderen vinden wij het spel belangrijk. Daar is op de Dennenkamp veel mogelijk door het ruime erf en de grote gebouwen zoals de kantine, de speelruimte met o.a. de tafeltennistafel, de houtwerkplaats en de hooi en stro zolder. Naast het spel is er de mogelijkheid om te helpen met allerlei klusjes in de groenten en bloementuin, de werkplaats en bij het verzorgen van de dieren. Dit doen we samen met de boer en boerin.

Bijzonderheden

Ons motto is: Zoeken naar de eigenheid en kracht in ieder mens afzonderlijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op De Dennenkamp, neem dan gerust contact met ons op

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

1988

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Oost-Gelderland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl