Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Drostlerhoeve wordt aangestuurd door S. Schukkink-Dijkstra met een team van gediplomeerden, stagiaires en vrijwilligers.
We bieden dagbesteding/ logeeropvang, begeleiding in uren en vakantieopvang aan voor kinderen (vanaf 8 jaar)  met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking gedurende de hele week in het weekend en tijdens schoolvakanties. Ook zijn kinderen via Jeugdzorg van harte welkom. We streven naar gelijkwaardigheid door samen de klussen te klaren, en met dieren en planten bezig te zijn. Natuurlijk is er daarnaast de tijd om lekker te spelen, knutselen, bouwen of met muziek bezig te zijn.

Daarnaast hebben wij een locatie in Neede voor Beschermd Wonen.

- Dagbesteding

- Logeeropvang 

- Vakantie opvang 

- Individuele begeleiding 

- Beschermd Wonen

- Bikkeltrainingen (weerbaarheid, assertiviteit, faalangst en          SOVA Sociale vaardigheden). 

Werk

Zorgboerderij:

Voeren en verzorgen van de dieren, stallen en hokjes schoonmaken, pony rijden, opruimen/schoonmaken, knutselen met natuurlijke materialen, maar ook....Vrij spelen in onze mooie speeltuin of op de speelzolder.
De kweekkas is geplaatst en de activiteiten daarin uitgebreid.
Wat we de deelnemers willen bieden is:
- Ruimte en een gezonde omgeving
- Zinvolle en aansprekende activiteiten
- Gezelligheid, veiligheid en uitdaging.

De daginvulling is afhankelijk van de vraag van de deelnemer en gaat in overleg.

Samen de klussen klaren geven veel zelfvertrouwen, en het is vooral heel gezellig en leuk...


We hebben een SKJ geregistreerde medewerkster in dienst en zijn aangesloten bij:

AKJ & Zorgbelang - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij – afhankelijk van hun woonplaats – terecht bij het AKJ of bij Zorgbelang. Ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis. Het AKJ en Zorgbelang zijn zelfstandige stichtingen, onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen? Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van de instelling, neem dan contact op met de adviesdienst van het AKJ. Allereerst luisteren we naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.

Zo bereik je het AKJ en Zorgbelang

· Bel naar 088 – 555 1000

· Mail naar info@akj.nl

· Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Bijzonderheden

En streven naar veel integratie waardoor onze deelnemers ook in de maatschappij meedraaien.
Naast ons vaste Zorgprogramma bieden we ook in de zomervakantie extra opvang mogelijkheden aan voor kinderen met een beperking, of Jeugdzorg.

Nieuw aanbod:

- Arbeidsmatige dagbesteding voor jong volwassenen 

- Beschermd Wonen 24 uur zorg

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2005

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Oost-Gelderland

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl