Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

ZORGLANDGOED DE HOGE BORN

Op een schitterende locatie naast de campus van de WUR bieden we als zorgboerderij een fijne plek voor mensen die dagbesteding / werktherapie zoeken. Een plek om tot rust te komen en om talenten te (her) ontdekken. Wij ontvangen graag mensen met een zorg- of werk ervarings vraag. Voor hen heeft het deelnemen aan activiteiten (op het land, in de kippenhouderij in de winkel / fietsenwerkplaats, keuken onderhoud en techniek) een therapeutisch / helpend effect. Op de Hoge Born vinden mensen een plaats waar rust en activiteiten (onder deskundige begeleiding) worden gecombineerd. Het bedrijfsmatige karakter zorgt voor een concreet en zichtbaar resultaat. Bovendien is het werken met planten / dieren / collega's stimulerend en activerend. Daarbij leggen wij de nadruk op iemands mogelijkheden.

Boerderij de Hoge Born is een biologische groenten en fruit kwekerij. Ook worden er kippen gehouden voor de productie van eieren. Onze boerderij is skal gecertificeerd waardoor wij onze producten met het ecologische keurmerk mogen voorzien. In onze boerderijwinkel kunt u terecht voor een ruim assortiment aan biologische producten, vers van het land. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor excursies over het bedrijf. Kom sfeer proeven! Laat u verrassen door de charme van het boerenleven. U bent van harte welkom!

https://www.youtube.com/watch?v=yRj-Ghe7cbg

Werk

De Hoge Born is een zorglandgoed. op de kwekerij  wordt biologisch gewerkt (SKAL 23497).

Het bedriijf heeft 1,5 hec tuinbouw vollegrond

een tuinbouwkas van 600 meter

200 legkippen

Produkten worden in eigen winkel en lokaal afgezet. Tevens is gestart met de aanleg van een helend landschap met elzen en wilgenbos, poel, kruidentuin, boomgaard en natuurbufferzones en wandelpaden. Het effect van de helende tuinen wordt samen met Wageningen UR onderzocht.

De werkgebieden zijn:

-keuken

-huishouding

-winkel

-tuinbouw

-onderhoud

Bijzonderheden

Arbeidsreïntegratie / Dagbesteding Weer aan het werk!
Te beginnen op de boerderij.

Soms weet je niet wat je wilt in werk of opleiding. Je hebt verschillende teleurstellingen moeten verwerken omdat je stappen naar school of werk niet lukten. Soms weet je gewoon niet eens meer waar je goed in bent.
Op de boerderij de Hoge Born in Wageningen bieden we jou tijd en gelegenheid om te ontdekken wat je kwaliteiten zijn. Je werkt aan je eigenwaarde. Zodat je straks met nieuwe energie en zelfvertrouwen aan een baan of opleiding kunt beginnen.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2004

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZIG

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl