Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Even voorstellen:
Zorgboerderij De Kloostertuin biedt dagactiviteiten voor met name dementerende ouderen op een prachtige plek langs de IJssel in Haastrecht. Een kleinschalig project met volop buitenlucht en huiselijke bezigheden.
 

Ik ben Corrie Boere-Vollering en ik woon met mijn man op een boerderij met melkvee aan de Hekendorpse buurt in Hekendorp. Als verpleegkundige heb ik nu ruim 25 jaar in de zorg gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar in de thuiszorg. Mijn jarenlange ervaring komt goed van pas in het begeleiden en ondersteunen van ouderen. Ik werk samen twee professionele medewerkers, en een groep vrijwilligers die ruime ervaring heeft in de zorg en maatschappelijk werk.
2 vaste medewerkerse een aantal vrijwilligers. 
Per 7 mei 2012 zijn wij ook gestart op ons melkvee bedrijf en daar heeft de locatie de naam: Het Boere Erf.

 

Onze visie:

Wij willen graag een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van ouderen. Dit betekent zorg dragen voor een zinvolle dagbesteding die aansluit bij de belangstelling van ouderen. Wij vinden daarin buitenlucht, beweging en een respectvolle benadering heel belangrijk. Het uiteindelijk doel is dat deelnemers plezier beleven en met een verhaal in hun hoofd en een glimlach om hun mond de dag afsluiten.
 

Werk

We stemmen de activiteiten af op de mogelijkheden en belangstelling van de deelnemers. Zij zullen in ieder geval veel buiten zijn om de natuur en de seizoenen van dichtbij te ervaren. In de parkachtige tuin kunnen de deelnemers lekker wandelen en tuinieren. We maken gezamenlijk de maaltijd klaar met groenten uit eigen tuin. Andere activiteiten kunnen zijn: kippen voeren, eieren rapen, schilderen, hout bewerken, sjoelen, koptouwen breien, bloemstukjes maken, enzovoort.

De groep bestaat op dit moment uit maximaal zeven deelnemers met twee à drie begeleiders: een professionele beroepskracht en een of twee vrijwilligers. Hierdoor kunnen we de deelnemers veel persoonlijk aandacht geven. We ondersteunen niet alleen de activiteiten, maar kunnen ook helpen bij insuline-injecties, stomazorg en medicijninname.

Bijzonderheden

Nieuwe locatie

We maken al jaren gebruik van De Kloostertuin aan de Provincialeweg Oost in Haastrecht, maar op dit moment wordt er gebouwd aan een nieuwe locatie op het erf van onze tweede zorglocatie: Het Boere Erf in Hekendorp. De verhuizing naar deze nieuwe locatie staat gepland voor begin juni 2023. Er wordt door ons uitgekeken naar de vernieuwingen die deze nieuwe locatie met zich mee zal brengen. De nieuwe locatie biedt een mooie en ruimte leefomgeving met veel lichtinval en een schitterende keuken. Ook is er een rustruimte waar deelnemers even kunnen rusten. 

De nieuwe locatie in Hekendorp biedt veel mogelijkheden. Het is gelegen op een voormalige melkveebedrijf met verschillende dieren, waaronder geiten, schapen, konijnen en kippen. Hierdoor krijgen deelnemers de kans op in contact te komen met dieren. Dit biedt niet alleen een leuke ervaring, maar kan ook bijdragen aan het verminderen van gevoelens van stress en eenzaamheid. 

Op de nieuwe locatie zijn er ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld het verbouwen van groenten en fruit en het maken van gezonde gerechten. Dit zijn niet alleen zinvolle activiteiten, maar kan ook bijdragen aan het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van de deelnemers. 

Daarnaast zijn er werkplaatsen voor bijvoorbeeld houtbewerking waar deelenerms hun creativiteit kunnen uiten. Ook zijn er mooie wandelroutes beschikbaar in de omgeving, waaronder het door ons gerealiseerde voedselbos,  waar deelnemers kunen genieten van de natuur en kunnen ontspannen. 

Tevens biedt de nieuwe locatie ook ruimte voor verschillende binnenactiviteiten, zoals creatieve activiteiten en gezelschapsspellen. Deze activiteiten kunnen bijdragen aan het stimuleren van cognitieve, fysieke en sociale funcies en daarmee het welzijn van de deelnemers verbeteren. 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 13-03-2023

Gestart in

2012

Aangesloten bij

 • Vereniging Zorgboeren Zuid-Holland

Problematiek of beperking

 • Dementie / Alzheimer

Leeftijd

 • Ouderen

Soort zorg

 • Dagbesteding

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Activiteiten

 • Groenteteelt
 • Verzorging dieren
 • Koken
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • Onderaanbesteding

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Toegankelijkheid

 • Toilet, douche en/of kleedruimte rolstoeltoegankelijk
 • Wegen en paden rolstoelvriendelijk

Bereikbaarheid

 • De zorgboerderij regelt vervoer

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl