Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Valerie en Johan de Jong en runnen de Kooise Zorg Boerderij Camping in Acquoy samen met onze medewerkers   Jantine,Carla,Anneke,Jonne en Dik de boerderij bestaat uit grasland,bouwland, griend, bos. Er zijn 30 koeien, 50 schapen, 30 kippen, cavia`s, konijnen, poezen, 15 pony`s, 7 paarden, 2 varkens. Ook is er een camping waar de hulpboeren contact mee kunnen hebben als ze dat willen. Tevens wordt er koffie en thee geschonken aan de gasten.Op het terras.

Sinds 1maart 2016 kun je ook bij ons paard of pony leren rijden, in de buiten- of binnen bak of door de natuur. Mennen is ook mogelijk. Met enkel of twee span.

Werk

De hulpboeren helpen met alle voorkomende werkzaamheden.Op de boerderij: dieren verzorgen, schoonmaken,verven, schoonspuiten. Op de camping: gras maaien, gasten rondleiden, onderhoud beplanting, koffie en thee schenken voor de (camping) gasten. Daarnaast is er veel ruimte voor beleving, dwz. dat we de tijd nemen om de dieren te aaien, te wandelen en met de pony`s te lopen.In ons eigen natuur gebied.De hulpboeren kunnen zo veel mogelijk zelf doen in hun eigen tempo.Paarden en pony`s verzorgen doen we sinds 2009.

Bijzonderheden

De boerderij en de camping zijn rolstoelvriendelijk.
Wij voldoen aan het 'Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen'.
Aequor en Calibris erkend opleidingsbedrijf.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2000

Aangesloten bij

  • Stichting Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl