Wie zijn wij
Zorgboerderij de Piet is een landgoed met een grote zorgboerderij waar een aantal dieren wonen. Sinds juli 2004 is de voormalige varkensboerderij een zorgboerderij geworden. Wij zijn Harrie en Dinie Meenhuis, Raymond en Joyce Meenhuis. Samen met Cristy Beldman, Sanne Blom, Michael Doeschot en Han Slettenhaar werken wij op de zorgboerderij en zijn de vaste begeleiders op de Piet.
Zorgboerderij de Piet biedt kleinschalige, professionele zorg en begeleiding met vaste gezichten en aanspreekpunten. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsproblemen, gedragsstoornissen, psychische problemen en stoornissen in het autistische spectrum en andere aanverwante stoornissen. Er wordt gebruik gemaakt van de rust en ruimte in het buitengebied en de deelnemer en zijn/haar ontwikkeling wordt centraal gesteld. Hierbij is een zinvolle dagbesteding een belangrijk doel.
Op de Piet zorgen wij voor een plek waar je kunt meedoen, waar je je veilig voelt en belangrijk bent.
Werk
Elke deelnemer krijgt zijn/haar eigen taken en verantwoordelijkheden. We delen de dag werkzaamheden in naar interesse en kwaliteiten van de deelnemer. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur en daar houden wij rekening mee.
Een aantal van onze activiteiten zijn: dieren verzorgen, werken in de werkplaats, tuinen en het erf op de zorgboerderij onderhouden, brandhout zagen en kloven, creatieve activiteiten zoals schilderen, bordjes branden, kaartjes stempelen etc. Koken, de koffiepauze en de maaltijd verzorgen, ontbijt en maaltijden bezorgen bij de vissers aan de visvijver bij ons in de buurt, op klus werken, woonaccessoires maken die we verkopen in de winkel of op een markt.
De nadruk ligt op samen bezig zijn en een zinvolle dagbesteding. Iedereen helpt mee en samen zorgen we ervoor dat het erf onderhouden wordt, dat we iets terugdoen voor de maatschappij en leren van en met elkaar.
Bijzonderheden
Wij werken met de methodiek ‘Geef me de vijf’.
Dit is een methodiek die antwoord geeft op de vraag: hoe om te gaan met iemand met autisme? Het denken en het gedrag van diegene zijn het gevolg van zijn gefragmenteerd waarnemen. Hierdoor ontbreekt samenhang voor hem of haar waardoor hij of zij veel onduidelijkheid ervaart en onzeker wordt met paniek, angst en ongewenst gedrag als gevolg. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Wat is niet duidelijk? Wat wil iemand zeggen? Welke hulpvraag kan iemand nog niet verwoorden? Welke samenhang mist hij? Als hem of haar duidelijkheid wordt geboden, verdwijnt zijn ongewenste gedrag.
(bron www.geefmede5.nl)
Eigenlijk moet je gewoon eens komen kijken. We kunnen je dan de stallen, de werkplaats en de dieren laten zien. En tijdens een kopje koffie, of een glaasje limonade kunnen we kennis maken met elkaar en kan jij vertellen wat je leuk lijkt om te doen.
Wil je een kijkje nemen op de zorgboerderij of je aanmelden voor de zorg? Neem dan contact op met ons op!