Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgboerderij 'De schelft' is een boerderij waarbij het accent ligt op de zorg. Wij gaan uit van mogelijkheden van mensen en niet van beperkingen. Op die manier proberen we een passende dagbesteding te bieden.
Naast deelnemers met niet aangeboren hersenletsel zijn

ook mensen met psychische problemen, ouderen of mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking welkom op de boerderij. Als wij de zorgvraag kunnen beantwoorden, is er een plaats op 'De Schelft'.
Voor uitvoerige informatie zie: www.deschelft.info

Werk

In de ochtend zijn we bezig met het verzorgen van het kleinvee. Het voeren, eieren rapen en hokken schoonmaken met de nodige aandacht voor de dieren.
's Middags gaan we verder met de werkzaamheden in de moestuin en siertuin. Het zaaien, wieden en oogsten van groente en fruit. Bij slechter weer kunnen er in de keuken producten uit de tuin verwerkt worden. In de schuur  worden hekken en tuinmeubelen  resp. gemaakt en opgeknapt. En in de hobbyruimte worden decoratieve producten gemaakt, die met het buitenleven samenhangen. Daarnaast is er altijd gelegenheid om een spelletjes te spelen, creatief bezig te zijn, de krant of tijdschrift te lezen, een wandeling te maken of gezellig bij te kletsen met elkaar.

Bijzonderheden

We hebben ook een tuinkas. Hierdoor kunnen we nog vroeger in het jaar met de tuinwerkzaamheden beginnen.
De boerderij is rolstoeltoegankelijk en voorzien van tillift en badbrancard.
Martijn heeft opleiding en veel ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Nicolette is 20 jaar docente geweest bij het ROC en heeft de Axon cursus gevolgd voor het proffesioneel begeleiden van mensen met NAH.
Wij hebben ook elk jaar stagiaires van zowel MBO als HBO-studies en zijn dan ook via SBB een erkend leerbedrijf.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2005

Aangesloten bij

  • ZLTO

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl