Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De boer is Herman Bosman. Herman is zijn hele leven boer geweest, net zoals zijn broers. Daarnaast mag Herman zich therapeut noemen omdat hij een 4-jarige HBO-opleiding aan het Atma instituut in Apeldoorn succesvol heeft afgerond.

Daarnaast is Arno Bakker werkzaam op de boerderij. Hij heeft een universitaire studie op landbouwgebied. Maar is op de zorgboerderij in aanraking gekomen met zorg, hetgeen heel goed bij hem bleek te passen. Hij doet op de boerderij begeleiding van deelnemers, stagiaires en vrijwilligers.

In 2014 is Anita Baltus als begeleidster het team komen versterken. Zij heeft een universitaire opleiding psychologie gehad.

Werk

Op de boerderij is vanalles te doen. Deelnemers van de zorgboerderij mogen de boer helpen met het melken, het verzorgen van de dieren, de groenteteelt, allerlei werkzaamheden op de boerderij en op het erf. De mate van deelname hangt af van de vraag, de behoefte en de capaciteit van de deelnemer. Er is ook ruimte voor ontspanning; Kasper de hond houdt van voetballen en Ekolien, het paard vindt het leuk om bereden te worden.

In de keuken van de boerderij wordt gepauzeerd en gezamenlijk gegeten. Interne deelnemers hebben hun eigen kamer.

Bijzonderheden

Op De Sterke Akkers komen al jaren zorgdeelnemers, maar ook stagiaires. Mensen die graag mee willen draaien op de boerderij, zijn van harte welkom. We houden zoveel mogelijk rekening met de vraag van degene die komt. We kunnen helpen met het opbouwen van een arbeidsritme, we kunnen helpen bij het zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen, we bieden een dagbesteding, ondersteuning bij persoonlijke verzorging en tussen de bedrijven door is er ruimte voor gewoon een goed gesprek.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 12-11-2021

Gestart in

2002

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

  • Verstandelijke beperking

Leeftijd

  • Volwassenen

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl