Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Weide Blik is een biologische zorgboerderij, gelegen op een rustieke locatie in het Westerkwartier van Groningen, tussen Aduard en Zuidhorn. 

In een sociale omgeving waar deskundige zorg een aandacht voorop staan wordt er gewerkt met mensen met een hulpvraag. De wensen, mogelijkheden en beperkingen van de deelnemer zijn maatgevend.

De Weide Blik kiest bewust voor kleinschaligheid. We sluiten aan op de mogelijkheden en de kwaliteiten van de deelnemer. Er wordt in kleine groepen gewerkt van maximaal 8 deelnemers per dag.

Samen werken we aan perspectief!

Werk

Een greep uit onze activiteiten:

- voeren en verzorgen van de dieren: koeien en kalveren voeren, koeien borstelen, stallen uitmesten en instrooien, schapen en lammeren controleren in het weiland, vee samen naar een ander weiland verplaatsen, soms helpen met klauw bekappen, het geven van medicijnen aan de dieren en koeien scheren.

- verzorgen van de groenten- en kruidentuin en tunnelkas, zoals zaaien, planten, oogsten, planten opkweken. Verzorgen van de siertuin en het erf. Oogsten van fruit, snoeien van (fruit) bomen.

-werken in de houtwerkplaats: maken van tuinbanken, groentekisten, repareren van allerlei houten objecten en het maken van objecten op aanvraag.

-In de kantine wordt dagelijks lekker gekookt en gebakken.

-Werken in de houtwerkplaats: het maken en samen ontwerpen van tuinmeubilair, plantenbakken, groentekisten, droogkasten voor zaden e.d.

-creatieve activiteiten zoals wol vilten en blockprinten

-allerlei onderhoudswerkzaamheden zoals snoeien en bestraten

Bijzonderheden

Wij bieden een passende dagbesteding aan een gemengde doelgroep. Het lmooie is dat zij elkaar op een prettige manier stimuleren en leren samenwerken.

Wij passen de werkzaamheden aan en houden zoveel mogelijk rekening met de wensen en behoeften van ieder individu, (zorg op maat) zodat de deelnemers optimaal en in alle seizoenen bij de boerderij betrokken zijn. Regelmatig vinden evaluatiegesprekken plaats met de deelnemers.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2003

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl