Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Ons team bestaat uit:

Frans heeft als hobby altijd meerdere dieren gehad en bij verschillende boeren bedrijven gewerkt.

Regina is van beroep verzorgende, heeft in verschillende zorginstellingen gewerkt.

Dochter Gwendolyn heeft haar Bachelor Social Work. En is ook actief binnen haar eigen bedrijf Paard en Pedagoog.

Zoon Robin heeft de opleiding Facility Management aan de hoge school Zuyd in Heerlen gevolgd.


De zorgboerderij is er voor jongeren, volwassenen en senioren.
Wij bieden verschillende activiteiten die aansluiten bij jou individuele vraag.

Werk

Wij bieden dagbesteding in kleine groepen aan voor volwassenen, senioren en jeugdigen met een beperking.
Alle beperkingen en problematieken zijn bij ons welkom! Wij vinden het belangrijk dat je met welke beperking dan ook, kunt deelnemen aan activiteiten die je leuk vind.

Op het bedrijf hebben we een recreatie ruimte waar we gezamenlijk koffie drinken, eten, spelletjes doen en creatief bezig kunnen zijn.

Met mooi weer hebben we voldoende terras ter beschikking om gezellig buiten bezig te zijn en te zitten. In de loods worden grove werkzaamheden gedaan zoals bv schuren of verven.

We hebben meerder stallen voor de dieren, een moestuin en weilanden die onderhouden moeten worden.

Wij zijn een Zoönosen gecertificeerd bedrijf. Hygiëne en veiligheid zijn bij ons belangrijk! Daarnaast
zijn wij ook lid van CLZ (Coöperatie Limburgse Zorgboeren).
Wanneer je niet in de gelegenheid bent om zelfstandig naar de Zorgboerderij te komen, kun je ook door ons worden opgehaald.

Bijzonderheden

Op maandag, dinsdag,woensdag en vrijdag bieden wij dagbesteding aan voor volwassenen en senioren. Op zaterdag hebben wij dagbesteding voor kinderen en jongeren. Voor de kids is het ook mogelijk om 2 keer per maand te logeren op de boerderij.

Corona

Gedurende de Corona periode zijn wij als zorgboerderij geopend voor de deelnemers. Wel met de aanpassingen die nodig zijn om een veilige omgeving te creëren voor zowel de deelnemers als de werknemers. Wij volgen hierin het advies van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren. Aan de hand van de adviezen van het OMT en RIVM stellen zijn aandachtspunten op om extra op te letten.

Inmiddels zijn we werkzaam met de 1.5m regel en het dragen van een mondmasker om de kans op besmetting te minimaliseren. Wanneer een deelnemer of werknemer verschijnselen heeft blijft men thuis en laat hij/zij zich testen.

Op de zorgboerderij zijn een aantal aanpassingen gedaan om het voor de deelnemers makkelijker te maken om de regels te handhaven. Zo zijn looprichtingspijlen geplakt en zijn extra mogelijkheden om de handen te ontsmetten bij binnenkomst. Ook worden zo min mogelijk mensen van buitenaf op de zorgboerderij toegelaten om het contact met mensen te beperken om het risico te beperken. In de binnen ruimte zitten de deelnemer ook op minimaal 1.5m van elkaar en waar niet mogelijk staat een plexiglasplaat op de tafel om elkaar af te schermen.

Ondanks alle berichten omtrent Corona zijn wij als zorgboerderij erg opgelucht dat de groep deelnemers en werknemers goed samenwerken om een veilige omgeving te creëren. Als gevolg hiervan hebben wij nog geen besmettingen gehad in onze groep.

 
Heb je interesse gekregen in onze Zorgboerderij. Bezoek dan ook onze website voor meer informatie;
www.zorgboerderijderbosch.nl

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 22-10-2021

Gestart in

2005

Aangesloten bij

  • LLTB

Problematiek of beperking

  • Verstandelijke beperking

Leeftijd

  • Volwassenen

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl