Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Sjaak en Corine Janssen-Boere. Samen met onze drie kinderen (basisschoolleeftijden) wonen en werken wij op onze boerderij. 

Onze boerderij ligt op de grens van de provincies Zuid- Holland - Utrecht, nabij Hekendorp.

Onze veestapel telt 55 melkkoeien, kalfjes, schapen, geiten, kippen en diverse kleine huisdieren.

Corine volgde een opleiding aan de agrarische pedagogische hogeschool (STOAS) en werkte daarna 12 jaar in het VMBO-groen onderwijs (VMBO-LWOO). Ook liep zij verschillende stages in de geestelijk gehandicaptenzorg. Zij begeleidt met anderen de dagbesteding.  

Werk

Onze zorgboerderij is voor alle leeftijden. We kijken of  de werkzaamheden aansluiten bij de interesses of belevingswereld.

  

We streven ernaar de werkzaamheden (klussen) op een leuke manier af te wisselen met speel- en kreatieve aktiviteiten. De seizoenen spelen daarbij ook een rol.

 

Er is een diversiteit aan bezigheden, o.a:

We zorgen dagelijks voor onze koeien. In het weideseizoen brengen ze naar de wei en halen ze weer op en we verzorgen de stal.

De kalfjes hebben graag een hok met schoon stro. De pony, geiten en de schapen met hun lammetjes moeten verzorgd worden, dat geldt ook voor de kippen en de andere kleine huisdieren.

 

We hebben ruimte genoeg op de moes- en bloementuin.  Van verse koeienmelk maken we diverse zuivelproducten, zoals kaasjes, yoghurt en kwark. Ook klussen we vaak in de werkplaats waar we timmeren of fietsen "maken". Schapen tellen in het weiland, vliegeren, varen of aan een boomhut werken of een spel spelen.

 

Activering, sociale omgang met elkaar, ontspanning en rust, ieder op zijn of haar manier.

 

 

 

 

Bijzonderheden

maandag, dinsdag en donderdag
Op deze dagen is er activiteitenbegeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking of psycho-sociale problematiek.  
Iedereen neemt deel aan het normale gestructureerde gezinsritme en doet mee aan de activiteiten die bij boerenleven horen. Voor meer info zie onze website.

Jeugd op zaterdag
Eén zaterdag per maand is er activiteitendag.
Vast ochtendprogramma:
-dieren voeren, verschonen en verzorgen
-in de tuin werken
-licht onderhoudswerk
-licht landwerk

 

Variabel middagprogramma met bijv.:
-in het hooi spelen
-skelteren en fietscrossen
-creatieve activiteiten (bloemstuk maken,schilderen)
-in de werkplaats knutselen (timmeren, zagen, sleutelen)

 

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2008

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl