Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn de Grens en Maas Hoeve, wij zijn een zorgboerderij voor kinderen, jeugdigen en volwassenen, tevens een gespecialiseerde kinder- en jeugdrijstal, ons bedrijf ligt midden in het natuurgebied de Maasduinen, De Hamert. We hebben 35 paarden en pony's, 3 honden, kippen, konijnen en cavia's een rijhal, gezellige kantine, recreatieruimte en 8,5 ha weiland temidden van veel bos dus een rustgevende en veilige omgeving waarin we met de kids en de volwassenen zinvolle en leuke ontspannen dagen door brengen.

bij ons telt vooral wat de mensen kunnen en niet wat hun beperking is en door met een kleine groep te werken kun je heel veel bereiken.

Werk

Samen doen is bij ons heel belangrijk , samen de zorg dragen voor alles wat er bij ons te doen is, samen de paarden/pony's en andere dieren verzorgen en naar buiten doen,stallen mesten en vegen zodat wanneer ze weer naar binnen komen alles netjes voor hun klaar staat. Ook samen met andere kinderen en jongere leren omgaan door ook weer samen de meestal jongere kinderen te leren omgaan met pony's. voor de volwasssen is het een zinvolle dagbesteding met veel variatie, maar wel gestuctureerd. ook bij hun staan de dieren en het 'samen doen'centraal

Bijzonderheden

We bieden dagopvang met begeleiding aan kinderen en jongeren tot 23 jaar, met autisme en licht verstandelijke beperkingen, met als doel de ouders en andere gezinsleden te ontlasten en de kinderen/jongeren een ontspannende, leuke maar toch leerzame dag te geven. waarbij de dieren een hoofdrol spelen. Logeer/weekend opvang voor dezelfde doelgroep, een leuk en leerzaam weekend in kleine groep met basis back-to-the-basic. het hele weekend met dier en in de natuur bezig zijn, geeft rust en ontspanning. Ook biedt het project dagopvang met als doel de meiden en nu ook jongens met problemen uit de vaak negative vicieuze cirkel te halen d.m.v. een zinvolle, leerzame (werk) plek op basis van de individuele mogelijkheden van de jongere. Waarbij vooral ook gedacht wordt aan een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. voor de dagbesteding van volwassen met een beperking stellen we als doel een leuke, gestructureerde en zinvolle daginvulling, we kijken niet naar wat hun beperkingen zijn maar naar de mogelijkheden die ze hebben.
Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2004

Aangesloten bij

  • LLTB

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl