Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Gelegen aan de rand van het dorp Nieuwvliet, ligt zorgboerderij Jodi Sintepier. In 2001 opgericht door Joop en Diane. Met hun jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs zijn zij de zorgboerderij gestart bij hun voormalige vakantie woning aan de mosseldijk in Nieuwvliet.

Bij Jodi Sintepier is iedereen uniek. Wat zijn je kwaliteiten? Wat zijn je wensen? Wij zorgen ervoor dat je jezelf kan zijn en dat je iedere dag met een goed gevoel kan afsluiten.

Onze zorgboerderij richt zich op kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ook mensen met ADHD of een stoornis in het autisme spectrum zijn bij ons meer dan welkom.

Een jong team van professionele begeleiders helpt mee om al je wensen op de boerderij te verwezenlijken.

Gezamenlijk worden dagelijks alle dieren gevoerd en verzorgd. Binnen is er ruimte om gezellig samen te knutselen of een spelletje te spelen. In de schuur worden er allerlei klussen gedaan en worden er steigerhouten meubelen gemaakt. Ook is er de mogelijkheid om te werken in de kas of moestuin en kunnen onze deelnemers mee helpen bij het onderhouden van al het groen dat onze boerderij rijk is.
Drie maal per dag houden we pauze waarin ruimte is voor een gezellig gesprek. De zorgboerderij zorgt dat er voor iedereen eten en drinken beschikbaar is voor op deze momenten waarbij we ons best doen om dit zo gezond mogelijk te houden.

Met regelmaat wordt er in onze keuken iets gebakken of gekookt, bij voorkeur met de zelf geteelde producten uit onze moestuin. Ook is er de mogelijkheid tot het uitoefenen van creatieve activiteiten zoals knutselen, schilderen enzovoorts.

Aan de hand van een zorgplan op maat, werkt iedere deelnemer aan persoonlijke leerdoelen. Wanneer iemand interesse heeft in de dagbesteding die Jodi biedt, volgt een eerste contact. Hierna volgt een kennismaking. Indien deze kennismaking geweest is, en als prettig is ervaren kan een proefperiode van start gaan waarin iemand komt proef draaien op de zorgboerderij. Indien ook dit bevalt, kan iemand starten met de dagbesteding op Jodi. Hierna word een zorgplan met leerdoelen opgesteld. Hebt u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op.

Werk

Wij bieden onze deelnemers een zinvolle dagbesteding waarin we samen met hun werken aan in overleg opgestelde leerdoelen. We benutten tijdens het werken hier aan zoveel mogelijk de groene omgeving, de dieren en het boerderijleven in zijn algemeenheid, en alle daar bij behorende activiteiten en taken. 

Bijzonderheden

Zorgboerderij Jodi-Sintepier werkt met een vertrouwenspersoon vanuit zorgbelang. Hier kunnen deelnemers en/of ouders en verzorgers terecht wanneer zij een klacht hebben waarmee ze niet naar de zorgboerin durven, willen of kunnen. 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 20-02-2021

Gestart in

2001

Aangesloten bij

  • Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

Problematiek of beperking

  • Verstandelijke beperking
  • Lichamelijke beperking

Leeftijd

  • Kinderen
  • Jongeren
  • Volwassenen

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl