Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

John en Marga en dochter Renza van der Wijst hebben een zorgboerderij met  paardenpension waar  pony,s en paarden verzorgd worden,als hobby hebben we Irish cobs en falabella's. Verder hebben we drie honden konijnen en enkele kippen. Het bedrijf heeft ook nog 6,7 ha grond waar o.a. pompoenen en sier kalebassen op verbouwd worden. Bij de boerderij staan fruitbomen met appels, peren, kersen, pruimen, bessen en walnoten. Bij de boerderij hebben we ook nog een luxe vergaderlocatie voor bedrijven. Verder hebben we een werkplaats voor houtbewerking inclusief een winkel voor verkoop hiervan.
Wij hebben een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en NAH.

Werk

De zorgboerderij heeft een breed aanbod van dagbestedingsactiviteiten. De meest voorkomende werkzaamheden zijn:
- voeren en verzorgen van paarden, pony's, konijnen en de kippen
-schoonmaken van de hokken en opnieuw instrooien
-dieren naar stal of wei brengen
-zetten, oogsten en verkopen van pompoenen
-werken in de boomgaard en op het erf
-kantinewerkzaamheden

-werkzaamheden i.v.m. de vergaderlocatie
Deze werkzaamheden worden begeleid door Marga die al meer als 20 jaar als Z-verpleegkundige werkzaam is en medewerkers met een SPW diploma.

Bijzonderheden

De bedrijfsopbouw biedt veel variatie in aanbod en mogelijkheden. Hierdoor hebben de deelnemers kansen voor ontwikkeling en groei. Hierbij staan de eigenheid en de mogelijkheden van de deelnemers centraal. Belangrijk is dat de deelnemers belangstelling en plezier hebben in het werk.Ook sociale contacten spelen een grote rol.
Door contacten met mensen buiten het bedrijf is er participatie in de maatschappij en is er vanuit de maatschappij een positievere beeldvorming en betere acceptatie van mensen met een beperking.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

1999

Aangesloten bij

  • Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl