Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Het Lamoen is al lange tijd een fijne plek om te zijn. Naast het geven van ponyrijlessen, ponykampen en het verhuren van huifkarren is in 2002 de zorgboerderij van start gegaan. En met succes kunnen we wel zeggen!

Jannette Meesters zorgt samen met vaste begeleiders voor een goede begeleiding van de hulpboeren en -boerinnen die bij ons komen. Vanuit onze christelijke identiteit proberen wij invulling te geven aan onze roeping om mensen met beperkingen te helpen.

We zijn trots dat we in april 2012 het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien' mochten ontvangen.

Werk

Onze hulpboeren en -boerinnen helpen ons bij de dierverzorging van onze pony's en kleindieren zoals, kippen, cavia's, geiten, konijnen, vissen, vogels en honden.
Daarnaast is er altijd wat te doen in de moestuin, weide, bloementuin en andere terreinen.
Natuurlijk drinken we samen koffie of thee en eten tussen de middag ons brood. Ook daarbij worden wij geholpen door onze hulpboeren en -boerinnen. In de winter worden er allerlei klussen binnen gedaan, zoals kachelhout zagen en schilderen.

Bijzonderheden

In de begeleiding gaan wij uit van de unieke mogelijkheden die ieder mens heeft gekregen. Voor de één betekent dat een dag met veel aktiviteiten. Voor een andere hulpboer betekent dat juist genieten van de stilte en de rust op ons bedrijf terwijl hij op zijn gemak de tuin schoffelt. Ook stimuleren we het samenwerken van hulpboeren en kinderen die rijlessen volgen. Deze persoonlijke integrale aanpak blijkt in de praktijk uitstekend te werken.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2002

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl