Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij, Jorine en Pierre, zijn de eigenaren van ThuisBoerderij PW Zorg. In Wanneperveen bieden wij jongens met een hulpvraag ondersteuning en begeleiding. En hier hebben we inmiddels ruim 20 jaar ervaring mee.

PW Zorg is voortgekomen uit ontevredenheid over hoe de reguliere zorg omging met onze eigen dochter, Randy. In diverse woonprogramma’s zagen dat standaard zorg aan onze niet standaard Randy werd geven. Hierdoor werd het onze overtuiging dat je met zorg en begeleiding op maat iedereen een volwaardig en respectvol bestaan kan bieden.

Onze ThuisBoerderij

PW Zorg is kleinschalig waardoor wij elke bewoner de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. Onze ambitie is om voor hen elke dag waardevol te laten zijn. Dat kan met standaard klusjes, door iets nieuws te leren of door een nieuw level in een game te bereiken. Dat verschilt van persoon tot persoon net als onze zorg.

Wil je kennismaken of eens komen kijken bij PW Zorg? Neem contact met ons op. Wij ontvangen je graag in onze ThuisBoerderij! 

Werk

De dagbesteding binnen PW Zorg is individueel afgestemd op onze bewoners met als doel een zinvolle en leerzame dag. Met dagbesteding zorgen we voor een regelmatig dagritme voor de bewoners. Daarnaast is er bij gezamenlijke activiteiten contact met andere mensen. Dagbesteding kan bestaan uit het maken van voorwerpen in de houtwerkplaats, verzorgen van de planten en bloemen in de tuin, werk in ons eigen bos en het verzorgen van de dieren.

Bijzonderheden

Samenwerking met andere organisaties

Vereniging Zorgboeren Overijssel VZO

 

In de provincie Overijssel zijn ruim 85 zorgboerderijen aangesloten bij de Vereniging Zorgboeren Overijssel. Op deze zorgboerderijen worden  bedrijfsmatige activiteiten en zorgactiviteiten gecombineerd. Er wordt dagbesteding, woonbegeleiding en zorg op maat verleend aan verschillende doelgroepen.  Elke zorgboerderij is uniek en heeft zijn eigen activiteiten en doelgroepen.

Wat zorgboerderijen gemeen hebben, is dat het ritme en de structuur van het buiten leven op de boerderij benut wordt bij het aanbod voor de deelnemers. De dagelijks terugkerende werkzaamheden rond de verzorging van dier en gewas, geven de deelnemers het gevoel dat waar ze mee bezig zijn zinvol is. Het gevoel van eigenwaarde neemt hierdoor toe. Door de veelal kleinschalige opzet van zorgboerderijen krijgen de deelnemers volop aandacht.

De zorgboerderijen werken volgens het landelijk kwaliteitssysteem voor Zorgboerderijen. De vereniging ondersteunt haar leden op praktische wijze bij hun ondernemerschap.

website Zorgboeren Overijssel

PW Zorg op De Zorgboeren

 

SBB Erkend leerbedrijf

Erkende leerbedrijven zijn een voorbeeld voor de sector. Een leerbedrijf onderstreept het belang van opleiden van nieuwe vakmensen. SBB erkent leerbedrijven en helpt bij het vinden en begeleiden van mbo-studenten in de praktijk.PW Zorg erkent het belang van goed opgeleide vakmensen in de zorg en is daarom een erkend leerbedrijf. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van de zorg waarborgen op de lange termijn.  

Nationale Hulpgids

Nationale hulpgids brengt aanbieders en vragers van een zorgvraag bij elkaar. PW Zorg is hier te vinden als aanbieder van professionele zorg. Klik op onderstaande link om naar onze vermelding te gaan.

PW Zorg op Nationale Hulpgids

 

Per Saldo

Per Saldo is dé landelijke vereniging van en voor budgethouders. Zij informeren en adviseren en komen op voor de belangen van alle mensen met een persoonsgebonden budget, kortweg het pgb. In het woud van regels en ontwikkelingen rondom het pgb geeft Per Saldo houvast. Als lid van de vereniging Per Saldo heeft PW Zorg continue toegang tot het laatste nieuws en kan rekenen op informatie en advies waarmee wij u van dienst kunnen zijn. 

website PerSaldo

 

Coöperatie Boer & Zorg

Coöperatie Boer en Zorg is een samenwerkingsverband van kleinschalige zorgondernemers in de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Zij hebben hun krachten gebundeld om samen sterker te staan in de zorgsector. De coöperatie ondersteunt de bij haar aangesloten zorgondernemers, zodat zij goede en veilige zorg kunnen bieden aan hun deelnemers op hun unieke locaties. 

Via Boer & Zorg heeft PW Zorg ook de beschikking over een gedragsdeskundige.

website Cooöperatie Boer en Zorg

 

Zorg Zaken Groep

Juristen en adviseurs gespecialiseerd in het ondersteunen van zorgaanbieders 

website Zorg Zaken Groep

AVG Arts - Mooi mijn lijf 

Een AVG heeft kennis over specifieke gezondheidsproblemen en eventuele gedragsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking. PW Zorg werkt samen met Dr. R. van Dijken van Mooi mijn lijf. 

Website van Mooi mijn lijf

Praktijk voor Psychiatrie In-Werking 

In-Werking is een kleinschalige praktijk voor psychiatrie gevestigd in Zuidveen, in de omgeving van Steenwijk, Zwolle en Heerenveen. Bij In-Werking kunnen mensen met verschillende psychische klachten terecht, de klachten kunnen uiteen lopen van bijvoorbeeld depressie tot schizofrenie. Per individu kijken we naar de klachten, stellen we een diagnose en maken we een passend plan van aanpak voor de behandeling. Zodat de individu zo snel mogelijk weer mee kan draaien in de maatschappij.

website In-Werking

 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 29-07-2021

Gestart in

2014

Aangesloten bij

 • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking

Leeftijd

 • Volwassenen

Soort zorg

 • Dagbesteding
 • Wonen

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding
 • Individuele begeleiding

Activiteiten

 • Verzorging dieren
 • Akkerbouw
 • Natuur/landschapsbeheer
 • Klussen/onderhoud
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Toegankelijkheid

 • Parkeerplaats voor invalide bezoekers
 • Hulphond mag mee

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer
 • Bereikbaar met openbaar vervoer, een bushalte binnen 250 meter

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl