Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Kees en Suzan Meerkerk. Midden in de polder van Nieuw Lekkerland staat onze Reformatorische Zorgboerderij ‘de 3 margen’ waar wij dagbesteding en logeeropvang aanbieden aan hulpboeren en -boerinnen uit reformatorische kringen. Zij hebben een verstandelijke beperking en/of ADHD/ASS of andere beperking die om duidelijkheid en structuur vraagt.

Wij gaan in de begeleiding van onze hulpboeren en -boerinnen uit van de kracht van de individuele persoon, zodat zij met veel plezier naar de zorgboerderij komen en zich volledig kunnen ontplooien binnen hun eigen mogelijkheden.

De warme huiselijke sfeer van ‘de 3 margen’, waar de omgeving aansluit bij de eigen thuissituatie, zorgt ervoor dat onze hulpboeren en -boerinnen zich snel thuis voelen en zichzelf durven zijn. Wij openen en sluiten de maaltijd met gebed en lezen na het eten een stukje uit de Bijbel. Vaak zingen wij samen een of meerdere psalmen en liederen.

Ons team bestaat uit 8 begeleiders die voor de hulpboeren en -boerinnen al snel vaste gezichten worden, waar zij makkelijk met hun vragen naar toe gaan. De activiteiten vinden plaats in groepjes van maximaal 3 personen per begeleider.

In de zomermaanden organiseren wij voor onze hulpboeren en -boerinnen een kampweek waar iedereen met veel plezier op terugkijkt. Dit zijn leuke, uitdagende activiteiten die net even anders zijn dan gewoonlijk, met de vaste begeleiders. Van elke kampweek maken wij een mooi uitgebreid fotoboek, dat in te zien is op de boerderij.

De boerderij staat op 24 ha land. Wij verzorgen daarop samen met de hulpboeren en -boerinnen de Kune Kune varkens, diverse koppels kippen, poezen, konijnen, Shetland pony’s en een kudde Lakenvelder koeien. 

Werk

De rustige agrarische omgeving in combinatie met de dieren op de boerderij zorgen voor een meerwaarde, die voor de hulpboeren en -boerinnen van groot belang zijn. Dieren accepteren iedereen zoals hij/zij is en zijn blij met elke vorm van aandacht die zij krijgen. Dit stimuleert de hulpboeren en -boerinnen zichzelf te zijn en vergroot hun zelfvertrouwen en zelfbeeld, waardoor zij beter kunnen participeren in de samenleving.

De hulpboeren en -boerinnen kunnen op de boerderij helpen met het verzorgen van het vee, werken in de tuin, helpen bij diverse huishoudelijke taakjes. Maar natuurlijk kunnen hulpboeren en -boerinnen zich op de boerderij ook ontspannen en genieten van de natuur. We doen samen leuke activiteiten als zingen, muziek maken, tafelvoetballen, vissen, samen vuurtje stoken in de vuur-hut en nog veel meer. 

Bijzonderheden

Onze hulpboeren en -boerinnen zijn welkom vanaf 4 jaar en hebben een indicatie (Jeugdwet, WLZ of WMO) voor dagbesteding en/of kortdurend verblijf, die gefinancierd wordt door middel van een Persoonsgebonden Budget.

Wij bieden dagbesteding aan kinderen en jongvolwassenen op woensdag t/m zaterdag.

Voor meer informatie over dagbesteding, logeren en kampweken kunt u contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens op de contactpagina van onze website: www.de3margen.nl

Wij zijn aangesloten bij de vereniging van zorgboeren Zuid-Holland. Dit is een enthousiaste ondernemende groep boeren en boerinnen die op verantwoorde wijze zorg aanbieden op hun eigen agrarische bedrijf.

www.verenigingvanzorgboerenzuidholland.nl

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2007

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl