Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Manege 't Leijerweerd is er voor jou als je van paarden, gezelligheid en bewegen houdt. De manege bestaat inmiddels al 34 jaar en is speciaal bedoeld voor mensen die interesse hebben in het werken met en rondom paarden. Naast het geven van paardrijlessen zijn we in 2008 van start gegaan met het aanbieden van een leuke, zinvolle dagbesteding.

De gediplomeerde instructrices en begeleiders; Shirley, Kim en Cathalie zorgen ervoor dat we met z'n allen een leuke dag hebben.

Werk

Er is altijd van alles te doen op de manege 't Leijerweerd. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden, houden we rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers.

Wat is er zoal te doen op de manege;

Verzorgen van de paarden en pony's, onderhoud van de stallen, onderhoud van de manege, bak slepen (eventueel met de trekker), kantinewerkzaamheden, onderhoud van de zadels en hoofdstellen en werkzaamheden in de tuin.

Je kan zowel binnen als buiten werken bij de manege.

In onze kantine staat tijdens de pauze's de koffie of thee klaar en kunnen we tussen de middag gezamenlijk eten.

Bijzonderheden

is er natuurlijk de mogelijkheid om paard te rijden of zelfs een ritje te maken met de koets.

Ook worden er jaarlijks nog een aantal leuke activiteiten georganiseerd zoals;

Een motordag, bosritten, koetsritten, een landdag (een wedstrijd tegen ruiters van diverse instellingen uit de regio) en nog veel meer!

Wat ook leuk is om te weten, is in 2011 geheel nieuw gebouwd en is mooi landelijk gelegen, Ook kunnen we bij goed weer buiten tussen de weilanden en de bossen met de paarden gaan rijden maken, zonder dat we op de openbare weg komen. 

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2008

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl