Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Mededeling

Check ook eens onze facebook pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Wij zijn Harm en Desiree van den Nieuwelaar. Samen met onze kinderen (Femke en Bregje) exploteren wij een zorgboerderij op onze melkveehouderij.

Wij hebben roodbonte koeien. Het bedrijf bestaat uit ongeveer 80 koeien en 50 stuks jongvee. Het bedrijf heeft daarnaast 36 hectare grond.
Op de boerderij lopen ook twee honden (Suus en Betsie), 7 kippen, een mini shetlandpony (Floortje), twee prachtige angorageiten (Loes en Luna), en drie vlaamse reuzen (Zoef, Stampertje en Bram).

Wij willen mensen met een beperking en de ouder wordende medemens een zinvolle dagbesteding aanbieden. 
Volwaardig burgerschap staat hierbij centraal. Bij de werkzaamheden wordt gekeken naar de mogelijkheden en de vraag van het individu. Tevens richten de werkzaamheden zich specifiek op de melkveehouderij.

Werk

De werkzaamheden op de boerderij zijn heel divers.
Het is de bedoeling dat de werkzaamheden zich zo veel mogelijk richten op de melkveehouderij, dus voornamelijk het verzorgen van de koeien en kalveren.
Daarnaast zijn er ook werkzaamheden als onderhoud aan de stallen en machines. Schoonhouden van de stallen en werft.
Werken in de bloemen tuin, groenten tuin en op het land.
Op de boerderij zijn er wel een hoop werkzaamheden seizoensgebonden.

In het begin van dit jaar hebben we kunnen regelen dat wij het onderhoud van een stuk bos onder onze hoede mogen nemen. Dit bied weer diversiteit aan de werkzaamheden. 

Voor mensen die meer de vraag hebben bij ervaren en beleven (of herbeleven van vroeger tijden) is er een aangepast activiteiten aanbod. Dit richt zich vooral op het behouden van vaardigheden en ervaren van positieve prikkels. Sociale contacten en 'er toe doen' staan hoog in het vaandel op onze boerderij. 

Houd onze website of facebook pagina in de gaten om alle uitbreidingen aan artikelen te kunnen volgen. 

Bijzonderheden

Wij hebben onze eigen website:
http://www.zorgboerderijraakeind.nl

Belt u gerust voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2007

Aangesloten bij

  • ZLTO

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl