Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Hanneke en Gert-Jan Wensink, en wonen met onze twee dochters en zoon op de Wenum Hoeve.
Door verschillende ontwikkelingen hebben we de overstap van melkvee naar de Hereford koeien en jongveeopfok gedaan. In 2003 hebben we de factor 'zorg' aan de boerderij toegevoegd. Op deze manier kunnen we landbouw, zorg en economie bij elkaar brengen.

Wij bieden werk aan mensen die door hun beperking een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dit kan gaan om een verstandelijke- of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel, mensen vanuit de GGZ, re-integratietrajecten vanuit UWV (Wajong), jongeren en ouderen. Bij ons kunnen ze terecht in de functie van hulpboer. We leiden en begeleiden deze mensen binnen een bedrijfsmatige sfeer.

Werk

Afhankelijk van de hulpvraag, worden onze hulpboeren ingezet bij de verschillende werkzaamheden. Met onze kennis en ervaring leiden en begeleiden wij ze binnen een bedrijfsmatige sfeer.  Sinds 2016 is er een heuse Boederij winkel met buiten terras. Daar verkopen we onder andere  ons eigen Hereford rundvlees en eigen gemaakte jam, honing, appeltaart en koffie en thee. 
Naast de koeien zijn er veel dieren op de boerderij. Onder andere paarden, pony's, geiten, kippen, konijnen en een hond. Deze vragen naast verzorging ook aandacht. De moestuin en de boomgaard vragen onderhoud. Net als het erf, de groenstroken en de houtwallen. 
Ook wordt er, uiteraard onder deskundige begeleiding, snoeiwerk en houtkap verricht. 

In het middelpunt van de boerderij, de boerenkeuken, is altijd wel een huishoudelijke taak te doen.

Kortom veel verschillende werkzaamheden voor een nuttige en waardevolle dagbesteding.
Zie ook www.wenumhoeve.nl.

Bijzonderheden

Voor ons staat centraal elke hulpboer te kunnen bedienen met een Wenum Hoeve Certificaat op verschillende onderwerpen. Het gaat hier om deelname en niet het niveau. Hiervoor is het competentiebeleid ontwikkeld.

De Stichting Vrienden van de Wenum Hoeve heeft samen met de hulpboer onderzocht waar de kansen qua scholing liggen voor de hulpboeren. Iedere stap op de individuele werkladder telt mee om weer verder te komen. Eigenwaarde is immers een groot goed. Kijken naar en focussen op de vaardigheden die in iedereen schuil gaat.

Het competentiebeleid is erop gercht om niet zomaar aan het werk te gaan, maar om met structuur een verdieping te geven aan de werkzaamheden op de boerderij. Dit heeft geresulteerd in een gedegen beleidsplan dat de basis is voor de komende jaren.

Zie ook: www.wenumhoeve.nl/zorg-activering/competentiebeleid

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2003

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZIG

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl