Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Klaas en Hetty Damsteegt. Sinds 2006 hebben we een zorgboerderij op ons agrarische bedrijf. Onze zoon runt inmiddels de melkvee tak en Klaas en ik hebben zo onze eigen taken op de boerderij. We hebben een evangelische geloofsovertuiging en gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Inmiddels wonen we al weer elf jaar op onze hele nieuwe boerderij ' Zon van Gerechtigheid'  Deze naam hebben we uitgekozen omdat we ervaren dat God trouw is en hij Zijn zon over ons laat schijnen.  Ook willen wijzelf zijn voor andere mensen als de zon, door haar warmte schiet na een regenbui jong groen uit de aarde. Met eigen woorden gezegd: Met respect omgaan met mensen, en hen in hun waarde laten, zodat mensen kunnen ‘groeien’, tot ontplooiing kunnen komen.

Werk

We zijn een echt productiebedrijf, dit betekent dat al het werk wat we doen samen met de zorgvragers ook zinvol werk is. De werkzaamheden bestaan uit verzorgen en voeren van de kalveren, en jongvee. Koeien voeren. Melkput klaarmaken. In de winter de schapen met lammeren voeren en op strooien. De kinderen/volwassenen  hebben in de zomer een eigen moestuintje waarop ze groente en bloemen kunnen telen.In de tuinkas kunnen ze bijvoorbeeld tomaten en paprika's telen. De oogst nemen ze mee naar huis.   Er zijn ook drie pony's en twee paarden die graag aandacht krijgen, bereden willen worden, en een schone stal willen. Verder heeft ieder seizoen zijn eigen overige werkzaamheden.

Bijzonderheden

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2006

Aangesloten bij

  • Stichting Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl